Style

Ljubav

Novi trend za predstojeće leto: Midi suknja se vraća na velika vrata (Foto)

Midi suknja koju je šezdesetih u Americi proslavila Fej Danavej u filmu "Boni i Klajd" ponovo je jedan od modnih trendova. Potražnja za ovim odevnim predmetom naglo raste, pa će predstojeće leto biti u znaku midi suknji.

Novi trend za predstojeće leto: Midi suknja se vraća na velika vrata (Foto)



Koliko je midi suknja zaludela pripadnice lepšeg pola, pokazuju izveštaji vodećih modnih sajtova. Predstavnici "Net-a Porter-a" su izjavili da je potražnja za midi suknjom veća za  deset odsto od tražnje za bilo kojom drugom garderomom.

Slične podatke je izneo i internetski web shop "Asos", koji je otrkio da je prodaja ovih suknji porasla za čak 200 odsto u odnosu na prošlu godinu. 

Midi suknje mogle smo videti i na reviji Viktorije Bekam. Dizajnerka za leto preporučuje one u narandžastoj boji, dok za leto damama savetuje midi suknje od smeđe vune. 
Prema nekim veb šopovima među kupcima midi suknji su dame koje žele da prikriju kolena, ali i dvadesetogodišnjakinje biraju A krojeve u jarkim bojama.



Ukoliko se odlučite za ovakav model suknje, budite oprezni prilikom kombinovanja garderobe. Uz nju se ne preporučuje nošenje japanki, zatvorenih cipela i čizmica. Treba ih nositi uz salonke niskih potpetnica. Stručnjaci ističu da se izbegavaju suknje previše čvrstog materijala. Lan i šlingani pamuk nisu dobro rešenje za ovaj model. Daleko bolji izbor su mekši materijali poput tvida. 

U odabiru dezena izbegavajte one  šarene. Ali zato hrabro ponesite suknje sa prorezom koji pokazuje vaše noge.

Šta je midi suknja?
Postoje različita mišljenja stručnjaka o tome koje dužine je midi suknja. Najčešće se ističe da njena dužina varira od polovine listova do polovine kolena. Još preciznije objašnjenje ima blogerka "Dejli mejla" Liz Džons koja kaže da  midi suknja ide do ispod kolena,  tačnije do tačke gde je mišić lista najdeblji.  Za razliku od mini suknji, u njoj žene izgledaju i elegantno i sportski i ne otkriva se previše. 



Autor: B.B.
Izvor: Žena
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>