Svet

Region

Stiven Spilberg adaptira video igricu za TV seriju

Američki reditelj i guru naučne fantastike Stiven Spilberg produciraće novu TV seriju zasnovanu na popularnoj video igrici "Halo", čiji je izdavač Majkrosoft.

Stiven Spilberg adaptira video igricu za TV seriju



Vest je saopštena u utorak, na predstavljanju sledeće generacije Majkrosoft konzola, "Xbox One", za koju se kompanija nada da će zameniti tradicionalni kablovski paket.

Nova konzola bi trebalo da postane novi "kućni sistem za zabavu". Kombinuje igrice, televiziju, filmove i druge vrste zabave, a očekuje se da će u prodaju krenuti krajem ove godine.

"Svet Halo igrice - u kojem super-vojnik spašava čovečanstvo od napada vanzemaljaca, je mesto na kojem se susreću tehnologija i ispredanje priče", kazao je 66-godišnji reditelj, navodeći da je i sam pasionirani ljubitelj video igrica još od 1970-ih i ere "Pong" igrice.

U svetu je dosad prodato više od 50 miliona primeraka originalne "Halo" igrice i njena tri nastavka.

Ovo neće biti prvi put da se jedna video igrica adaptira u televizijsku seriju. I dok su to uglavnom bila animirana ostvarenjima, serija koju priprema Spilberg, će biti igrani program čiji će glavni zadatak biti da rivalizuje sa glavnim TV blokbasterima kao što je "Igra prestola".

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>