Region

Svet

Depeche Mode: Beograde, vidimo se ponovo, vi ste najbolja publika! (Foto)

Čuveni engleski sastav Dipeš Mod (Depeche Mode) održao je svoj dogoočekivani prvi koncert u Beogradu, na Ušću, pred oko 20.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

Depeche Mode: Beograde, vidimo se ponovo, vi ste najbolja publika! (Foto)



Najverniji fanovi ispred Ušća bili su još u subotu, čekajući da zauzmu najbolja mesta ispred bine, a gužva je u nedelju počela da se stvara već oko 19 sati, sat vremena pre nego što se pojavila predgrupa - elektronski dvojac "Diamond Version".



Sinoć oko 20.45 sati čuli su se prvi taktovi numere "Welcome to My World" sa novog albuma "Delta Mashine" po kome su "Dipeš Mod" nazvali i turneju.
Nakon laganog početka usledile su pesme "Angel", "Walking in My Shoes", "Precios", a pevač Dejv Gahan pozdravio je publiku kratko, posle druge melodije, sa "Dobro veče, Beograde".

Poznati trojac - Gahan, Martin Gor i Endi Flečer držali su se set liste sa prethodnih nastupa, te je publika čula i "Black Celebration", "Policy of Truth", "Should be Higher", "A Pain That I’m Used To", "A Question of Time".

Iznad bine široke 50 i duboke 24 metra nalazio se sistem pokretnih reflektora koji je, dok se spuštao prema članovima benda i podizao, okretao ka publici bacajući svetla različite boje, podsećao na svemirski brod. Reflektori, laseri i odlično ukomponovani prizori na velikim video bimovima sa Gahanom u prvom planu, dopunili su spektakl popularnog sastava.



Na početku pesme "Barrel of a Gun" došlo je do malih tehničkih problema, te je bend tu numeru izveo tek iz trećeg puta izvinjavajući se zbog prekida, dok se publika malo zabrinula još pod uticajem otkazivanja njihovog koncerta 2009. godine zbog Gahanove bolesti. Posle kratkog prekida Gor je sa gitarom izveo dve balade, a Gahan se vratio za numeru "Heaven".

Posetioci su živnuli već sa "Soothe My Soul", a hitove "Enjoy the Silence" i "Personal Jesus" horski su pevali.

"Beograde, pevaj! Ruke uvis!", pozivao je Gahan, a okupljeni su ga sledili.
"Vi ste najbolja publika", poručio je pevač "Dipeš Mod-a" nakon pet pesama izvedenih na bis. Uprkos iščekivanju publike da će se još jednom vratiti, napustili su scenu na Ušću posle dva sata i 20 minuta svirke.



Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/D. Stanković, Blic/P.Marković

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>