Svet

Region

Eurosong 2013: Pobednik je Danska i Emeli de Forest sa pesmom Only teardrops! (Video)

Večeras je održano finalno veče 58. po redu muzičkog takmičenja Eurosong kada je odlučeno da je ovogodišnji pobednik Danska i Emeli de Forest sa pesmom "Only teardrops".

Eurosong 2013: Pobednik je Danska i Emeli de Forest sa pesmom Only teardrops! (Video)



U finalu se našlo 26 država koje su izabrane tokom dve polufinalne večeri, a glasali su publika i stručni žiri. Pored država izabranih u polufinalu "velika petorka" bila je direktno plasirana u završno veče Eurosonga, a u nju su spadale Velika Britanija, Italija, Španija, Nemačka i ovogodišnji domaćin Švedska.

Posle izvedenih 26 kompozicija, publika je dobila svoj trenutak da zavlada Eurosongom. Kada je publika završila sa glasanjem počela su uključenja iz glavnih gradova svih država koje su nastupile. Iz Srbije se uključila voditeljka RTS-a Maja Nikolić, a naš žiri dao je 12 poena Danskoj, dok je Ukrajina dobila 10, a Rusija 8.



U Malme Areni u Švedskoj, gde je održan ovogodišnji izbor za "Pesmu Evrovizije", bilo je oko 11.000 fanova omiljenog muzičkog takmičenja u Evropi koji su podržavali svoje države. Irska je nastupila poslednja, a posle nje glasanje je počelo.

Ove godine Eurosong je imao fantastičnu scenografiju, a kao novitet u odnosu na prethodne godine umesto led dioda korišćeni su projektori koji su svetlosnim efektima upotpunili nastupe predstavnika. Posebno se istakla predstavnica Moldavije sa haljinom koji je boje menjala u odnosu na svetlo, kao i Danska sa scenografijom zbog koje je svaka proba koštala 10.000 eura, a imala ih je bar 12.

Danska je od samog početka smatrana za favorita, a kako je izgledao pobednički nastup koji je očarao gledaoce i žiri pogledajte na sledećem snimku:



Autor: M.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>