Svet

Region

Eurosong 2013: Uskoro još deset država ulazi u finale!

U toku je drugo polufinalno veče 58. po redu Eurosonga koji se ove godine održava u švedskom gradu Malmeu.

Eurosong 2013: Uskoro još deset država ulazi u finale!



Na bini Malme Arene već je izvedeno nekoliko kompozicija, od kojih je jedna bila Makedonija, jedina država iz regiona koja još uvek ima šanse da se nađe u finalu ovogodišnjeg Eurosonga.

Večeras se za plasman u finale bori 17 zemalja, za razliku od prve polufinalne večeri na kojoj je bila 16 nastupa. Šansu da večeras prođe u finale dobilo je 17 država, a to su Letonija, San Marino, Makedonija, Azerbejdžan, Finska, Malta, Bugarska, Island, Grčka, Izrael, Jermenija, Mađarska, Norveška, Albanija, Gruzija, Švajcarska i Rumunija.

Finaliste ove godine biraju zajedno stručni žiri i publika, čiji je odnos glasove u razmeri 50%:50%. Glasanje publike putem poziva ili SMS poruka počinje nakon što poslednji nastup bude izveden na bini Malme Arene.

Kao i posle prve polufinalne večeri, biće izabrano 10 država koje će se naći u finalu najvećeg evropskog muzičkog takmičenja "Eurosonga", a koje će na programu biti u subotu 18. maja, kada će ujedno biti i proglašen pobednik ovogodišnjeg takmičenja.

Koje će se države večeras plasirati u finale, kao i ko će biti pobednik ovogodišnjeg Eurosonga, pratite na našem portalu.

Autor: M.P.
Foto: Eurovision.tv

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>