Svet

Region

Eurosong 2013: Eventualni neprolazak Makedonije uništiće rekord od 27 godina! (Video)

Nakon što su Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija izgubile plasman u finalu 58. po redu Eurosonga u Malmeu, ostaje da vidimo kako će proći preostala zemlja iz regiona - Makedonija.

Eurosong 2013: Eventualni neprolazak Makedonije uništiće rekord od 27 godina! (Video)



Eurosong 2013: Šta će nam 17 zemalja ponuditi večeras u drugom polufinalu?
Ukoliko se predstavnici Makedonije večeras ne plasiraju u finale Eurosonga, biće uništen rekord od punih 27 godina kako je u finalu najvećeg muzičkog takmičenja nastupala barem jedna od šest zemalja bivše Jugoslavije.

Naime, Jugoslavija se takmičila na Pesmi Evrovizije od 1986. pa do 1992. godine, a od 1993. svake godine u velikom finalu se našla bar jedna zemlja bivših republika.

Eventualni neprolazak Makedonije značio bi da po prvi put od 1985. godine u finalu Eurosonga neće biti prisutan "duh" Jugoslavije i stavio bi tačku na rekordnih 27 godina učestvovanja u finalnoj večeri.

Eurosong 2013: Moje 3 samo bod delio od finala!
Da podsetimo, Marija Šerifović je pobedila na Eurosongu u Helsinkiju 2007. godine sa kompozijom Saše Miloševića Mareta i Vladimira Graića Graje "Molitva" i dovela prestižni festival u Srbiju, dok je Željko Joksimović prošle godine sa "Nije ljubav stvar" osvojio zavidno treće mesto. Naša zemlja je ove godine učestvovala sa grupom "Moje tri" i kompozicijom "Ljubav je svuda" autora Saše Miloševića Mareta, međutim, nažalost, Mirni, Neveni i Sari nedostajao je samo jedan poen za prolazak u finale.

Poslušajte kako zvuči pesma "If I Colud Change The World" kojom će se Makedonija predstaviti večeras u drugom polufinalu. Želimo im puno sreće!



Autor: B.B.
Foto: Eurovision

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>