Svet

Region

Eurosong 2013: Šta će nam 17 zemalja ponuditi večeras u drugom polufinalu?

Drugo polufinalno veče 58. po redu Eurosonga pod sloganom "Svi smo jedno" održava se večeras, kada će se za prolazak u finale takmičiti 17 zemalja. Donosimo vam nekoliko detalja o nastupima.

Eurosong 2013: Šta će nam 17 zemalja ponuditi večeras u drugom polufinalu?



Azerbejdžanski predstavnik Ferid izvešće originalnu koreografiju koja će gledaoce kraj malih ekrana i u švedskoj Areni, veoma zaintrigirati.

Eurosong 2013: Pogledajte učesnike druge polufinalne večeri (Video)
Predstavnici Gruzije, Albanije i Rumunije koristiće tokom nastupa mnoštvo pirotehnike, dok će Izrael, Mađarska i Island ponuditi publici statične nastupe. Ove tri zemlje će, između ostalih, svu pažnju usmeriti na svoje kompozicije, dok će predstavnica Finske napraviti pravi šou na sceni, a na samom kraju nastupa čak i poljubiti jednu od igračica.

Eurosong 2013: Poznati finalisti! (Video)
Takmičari iz osam zemalja odlučili su da se Evropi večeras predstave na maternjim jezicima pa će na taj način dodatno promovisati svoje zemlje. Na najvećem muzičkom takmičenju na svom jeziku pevaće: San Marino, Makedonija, Bugarska, Grčka, Izrael, Mađarska, Albanija i Island, kome će ovo biti prvi put od 1997. godine da se predstavlja pesmom na islandskom jeziku.

S druge strane, devet zemalja nije bilo sigurno u svoje jezike pa se ipak odlučilo da pokuša proći u finale na engleskom, a da li će u tome i uspeti videćemo u večerašnjem dvočasovnom polufinalu koje zvanično počinje u 21h.

Autor: B.B.
Foto: Mirror

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>