Svet

Region

Dijamanti Đine Lolobriđide prodati za 4,9 miliona dolara

Glumica Đina Lolobriđida seks simbol 1950-ih i 1960-ih, rekla je da nakit prodaje kako bi prikupila sredstva za dalje istraživanje matičnih ćelija.

Dijamanti Đine Lolobriđide prodati za 4,9 miliona dolara



Dijamantski nakit italijanske glumice Đine Lolobriđide (85) prodat je za više od 4,7 miliona švajcarskih franaka (4,9 miliona dolara) na aukciji u Ženevi, saopštila je aukcijska kuća Sodbi.

Lolobriđida, seks simbol 1950-ih i 1960-ih, rekla je da nakit prodaje kako bi prikupila sredstva za dalje istraživanje matičnih ćelija.

Par dijamantskih i bisernih minđuša prodat je za 2,29 miliona franaka (2,37 miliona dolara) što je aukciji rekord, prenosi Rojters. Prethodni su držale dijamantske i biserne Bulgarijeve munđuše koje su bile vlasništvo holivudske dive Elizabet Tejlor i koje su 2011. prodate za 1,98 miliona dolara.

Na aukciji u Ženevi našao se i Bulgarijev komplet narukvice i ogrlice, prsten sa 19-karatnim dijamantom...

Glumica je prisustvovala aukciji i rekla da se nada da će prikupljeni novac biti iskorišćen za dodatna istraživanja matičnih ćelija u Italiji.

"Dragulji su mi godinama donosili zadovoljstvo. Sada ih prodajem kako bi skrenula pažnju na važnost istraživanja matičnih ćelija koje mogu da izleče mnogo bolesti i to mi deluje kao divna upotreba nakita", navela je ona u saopštenju.

Glumičin nakit bio je samo deo Sodbijeve aukcije u Ženevi na kojoj je prodato više od 600 komada nakita za 74,8 miliona franaka (78,2 miliona dolara).

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>