Region

Svet

Eurosong 2013: Saznajte kako da glasate, podržite Moje 3! (Foto+Video)

Večeras se održava prvo polufinalno veče 58. festivala "Eurosong" na kome će se 16 država predstaviti pesmama koje su pažljivo odabrane.

Eurosong 2013: Saznajte kako da glasate, podržite Moje 3! (Foto+Video)



Žiri je nakon druge generalne probe već doneo svoj sud i glasove koje je odlučio da dodeli spakovao u koverte. Tako sada prolazak u finale zavisi samo od glasova publike. Glasanje počinje tek kada svih 16 kompozicija bude predstavljeno na bini u Malme Areni, gde se održava ovogodišnji "Eurosong".

Moje 3 pred večerašnji nastup na Eurosongu: Očekujemo ulazak u finale!
Glasanje za "Moje 3", koje će nas večeras pod rednim brojem 16 predstaviti kompozicijom Saše Miloševića Mareta "Ljubav je svuda", nije moguće iz Srbije. Stoga pozivamo sve one koji bi želeli da ih podrže, a nalaze se u drugim državama koje večeras nastupaju, da glasaju za naše predstavnice.

Pravo da večeras glasaju imaju sve države koje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri, a to su: Austrija, Estonija, Slovenija, Hrvatska, Danska, Rusija, Ukrajina, Holandija, Crna Gora, Litvanija, Belorusija, Moldavija, Irska, Kipar, Belgija i Srbija, a pored njih i tri člana "velike petorke", Švedska, Italija i Velika Britanija.



Sa jednog telefona može se poslati 20 SMS glasova, odnosno obaviti 20 poziva u svrhu glasanja, a broj telefona možete saznati na nacionalnoj televiziji vaše zemlje koja će prenositi najveće evropsko muzičko takmičenje "Eurosong". Pored toga, možete koristiti aplikaciju koju su organizatori Eurosonga lansirali i pomoću koje se može glasati jednostavnim klikom na ilustraciju zemlje koju želite da podržite.

Spisak kanala koji će prenositi "Eurosong" i na kojima se možete informisati o broju telefona za glasanje:

Austrija - ORF eins
Belgija - La Une
Belorusija - Belarus 1
Crna Gora - TVCG 1
Danska - DR 1
Estonija - ETV
Holandija - Nederland 1 i BVN-TV
Hrvatska - HTV2
Irska - RTÉ Two
Italija - Rai 5
Kipar - ΡΙΚ 1
Litvanija - LRT televizija
Moldavija - TV Moldova 1
Rusija - C1R - Prvi kanal
Slovenija - TV SLO 2
Srbija - RTS 1, RTS Sat, RTS Digital, RTS HD
Švedska - SVT1 i SVT World
Ujedinjeno Kraljevstvo - BBC three
Ukrajina - Prvi Nacionalni Kanal



Direktan prenos takmičenja počinje u 21:00 na prvom kanalu RTS-a, kao i na programima RTS satelit, Digital i RTS i HD.

Podržite naše predstavnice - "Moje 3" u sastavu Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, zajedno sa pratećim vokalima Ksenijom Milošević, Dunjom Vujadinović i Jelenom Mitić i glasajte za Srbiju!



Autor: M.P.
Foto: Facebook/Beosong 2013

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>