Svet

Region

58. Eurosong u Švedskoj zvanično otvoren (Foto)

U zgradi Opere u Malmeu sinoć je i zvanično otvorena 58. Pesma Evrovizije.

58. Eurosong u Švedskoj zvanično otvoren (Foto)



Tradicionalno, predstavnici svih delegacija, ovog puta 39 zemalja učesnica, prošetali su crvenim tepihom u prisustvu velikog broja novinara, fotoreportera i snimatelja i potom prisustvovali prigodnoj svečanosti dobrodošlice u organizaciji grada Malmea, javnog medijskog servisa Švedske (SVT) i EBU. 

"Moje 3" Mirna, Nevena i Sara, zajedno sa pratećim vokalima Ksenijom, Dunjom i Jelenom i predstavnicima delegacije u Malmeu izazvale su ogromnu pažnju medija u Malmeu i primetno su se zadržale tokom hoda na crvenom tepihu na brojne molbe prisutnih novinara i fanova.

"Njih tri zaista u pravom smislu te reči simbolizuju slogan ovogodišnjeg Evroonga "Mi smo jedno" svojim ponašanjem i komunikacijom sa svima koje su do sada imale priliku da sretnu u Malmeu", istakla je Duška Vučinić, izvršni direktor Pesme Evrovizije Srbije.

Svečanosti u zgradi Opere mogli su da prisustvuju samo predstavnici delegacija, dok su fanovi imali mogućnost prisustva u "Euroklubu" i slavlja organizovanih tamo, odnosno mogli su da prisustvuju ceremoniji na otvorenom ispred velikih video skrinova postavljenih ispred mesta događaja. 



Prva je na crveni tepih stigla Loren, pobednica prošlogodišnjeg Evrosonga koja je omogućila Švedskoj održavanje ovog takmičenja. Posle nje su stizale delegacije učesnica, a na crveni tepih su izlazile abecedenim redom.

U različitim stilizovanim i prigodnim odevnim kombinacijama koje su izazivale manju ili veću pažnju, izvođači su plenili interesovanje medija. Kako prenose brojni evrovizijski sajtovi,najviše pažnje izazvala je pop-rok legenda Velike Britanije i predstavnica ove zemlje u Malmeu, Boni Tajler.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>