Svet

Region

Evrosong 2013: Svi učesnici prve polufinalne večeri (Video)

Najveći muzički festival "Evrosong", već je dobro poznato, biće ove godine održan u Malmeu u Švedskoj, od 14. do 18. maja, kada će se za najlepšu pesmu takmičiti ukupno 39 zemalja.

Evrosong 2013: Svi učesnici prve polufinalne večeri (Video)



58. po redu izbor za Pesmu Evrovizije je zvanično sinoć otvoren, a prvo polufinalno veče održava se u utorak, 14. maja u 21h. Imaćemo priliku da čujemo 16 zemalja, a značajan je podatak da će naše predstavnice "Moje 3" sa pesmom "Ljubav je svuda" nastupiti pod rednim brojem 16 i time ujedno zatvoriti polufinalno veče.



U drugoj polufinalnoj večeri, koja je na programu u četvrtak 16. maja nastupiće 17 zemalja, dok će veliko finalno veče biti održano u subotu, 18. maja, kada ćemo znati i pobednika ovogodišnjeg Eurosonga.

Direktno u finale idu sledeće zemlje: Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija i prošlogodišnji pobednik Švedska, koja će nastupiti poslednja u finalnoj večeri. Poslušajte predstavnike 16 zemalja koji će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri.

Srbija Moje 3 - Ljubav je svuda



Austrija



Belorusija



Belgija



Hrvatska



Kipar



Danska



Estonija



Irska



Litvanija



Moldavija



Crna Gora



Rusija



Slovenija



Holandija



Ukrajina



Preostale zemlje, koje će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, kao i zemlje koje će se predstaviti u samom finalu, takođe ćete uskoro moći da pogledate na našem portalu.

Autor: B.B.
Foto: eurovision.tv

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>