Svet

Region

Ratovi Zvezda se snimaju u Velikoj Britaniji

Film "Ratovi zvezda" će sesnimati u Velikoj Britaniji i tako će se ova franšiza vratiti svojim britanskim korenima, saopštila je kompanija "Lukasfilm".

Ratovi Zvezda se snimaju u Velikoj Britaniji



"Posvetili smo dosta vremena i pažnje na poreklo Ratova zvezda kao inspiraciju za naš novi film i uzbuđena sam da kažem da se produkcija vraća u Veliku Briatniju", rekla je u saopštenju Ketlin Kenedi, predsednica"Lukas filma".

Prethodnih šest delova "Ratova zvezda" delom su snimani u Velikoj Britaniji u poznatim studijima, uključujući "Pinewood", "Elstree" i"Shepperton", prenele su agencije.

Kompanija "Dizni" je u oktobru prošle godine saopštila da će se snimati tri nova filma iz franšize "Ratovi zvezda", kada je od Džordža Lukasa otkupila njegovu kompaniju "Lukas film" za 4,05 milijardi dolara.

Vesti je pozdravio ministar finansija Velike Britanije Džordž Ozborn koji je upetak napisao na svom Tviter nalogu "Sjajne vesti za našukreativnu industriju".

Film "Ratovi zvezda: Epizoda VII" režiraće Džej Džej Abrams.
Franšiza "Ratovi zvezda"zaradila je oko 4,4 milijardi dolara na blagajnama širom sveta odkada je izašao prvi film 1977. godine. "Ratovi zvezda: Epizoda VII"trebalo bi da se nađe u bioskopima 2015. godine.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Intrenet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>