Region

Svet

Andrea Bočeli u Beogradu sa 200 muzičara

Jedan od najpopularnijih tenora na svetu, Andrea Bočeli, dolazi u Beograd na dan koncerta, 10. maja u pratnji supruge i jednogodišnje ćerke.

Andrea Bočeli u Beogradu sa 200 muzičara



Na aerodromu će ih čekati luksuzna limuzina "Lancia Thema" koja će ih direktno dovesti do Kombank Arene.

Sa slavnim tenorom na sceni će se naći blizu 200 muzičara, a već u ranim popodnevnim satima zakazana je proba sa horom "Obilić"  i orkestrom "Camerata Serbica". Dirigent Marcello Rota pod čijom će se palicom naći ovi muzičari, probe sa horom i orkestrom vodiće od sutra, srede, 8. maja.



Pored hora i orkestra iz Srbije koji su izabrani nakon duže selekcije maestra Rote, kao gosti Bočelija na koncertu u Kombank Areni, nastupiće sopran Paola Sanguinetti, ženski kvartet DIV4S i gitarski duo Carisma.

Sopran Paola Sanguinetti sa Bocellijem sarađuje od 1997. godine. Diplomirala je na muzičkom konzervatorijumu "Arrigo Boito" u Parmi, osvajala je brojne nagrade na međunarodnim takmičenjima kao što je "Mattia Battistini" u Rieti, a pohađala je i brojne master radionice.

Ansambl koji čine četiri italijanska soprana DIV4S već je poznat našoj publici. Nastupile su pre dve godine u okviru Guitar Art festivala u Sava centru. Ovaj vokalni ansambl donosi inovativne interpretacije najpoznatijih operskih dela, a jedan od glavnih "krivaca" za njihov međunarodni uspeh je Andrea Bočeli.

Mladi gitarski duo Carisma čine klasični gitaristi Magdalena Kaltcheva i Carlo Corrieri. Miks odlične gitarske tehnike sa modernim zvukom odlikuje izvođenje ovog dua.

Udobna garderoba u kojoj se obavezno mora naći jedna klasična akustična gitara kao i Yamaha clavinova, deo su Bocellijevih zahteva. Instrumenti u garderobi potrebni su mu radi upevavanja pre izlaska na scenu. Od hrane i pića, zamolio je za razne vrste sendviča, voćne sokove, čaj, kafu, sveže voće i povrće.

Program koncerta imaće dva dela i trajaće dva i po sata.

Ulaznice za koncert ovog slavnog italijanskog tenora u prodaji su po cenama od: 4500, 5500, 5900, 6500, 7900, 8900, 9500, 15000 i 20000 dinara na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Doma omladine i UŠĆE Shopping centar.

Autor: B.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>