Region

Svet

Ava Karabatić ima fotografsko pamćenje i briljantan je student!

Iako se Ava Karabatić ponaša drugačije u Velikom Bratu i uglavnom pažnju privlači svojom nagošću, ona je odlična studentkinja i kako je svojevremeno izjavila - brzo pamti i sve joj ostane u glavi!

Ava Karabatić ima fotografsko pamćenje i briljantan je student!Hrvatska starleta koja na fakultetu u Zadru studira italijanski i latinski jezik, upisala je i ruski kao izborni predmet, a ide i na kurs za fizioterapeuta i ima zavidan prosek na studijama - 4,9 (na hrvatskim univerzitetima ocene su od 1 do 5, prim. nov)!

"Do sada sam položila četiri kolokvijuma iz ruskog sa stopostotnom tačnošću, a danas sam pisala pismeni na četiri, pet strana, a zatim usmeno odgovarala i dobila peticu. Nedavno sam peticu dobila i iz metrike u latinskom jeziku", ispričala je Ava pre nekoliko meseci i dodala da odmalena gleda obrazovne emisije na televiziji.

"Brzo pamtim i sve mi ostane u glavi. Još znam gradivo iz srednje i osnovne škole, i učim sa razumevanjem, a ne bubam gradivo napamet", objasnila je Karabatićeva dok njenje koleginice sa fakulteta tvrde da ona uopšte ne zna da govori italijanski, kao i da visoke ocene dobija zahvaljujući fotografskom pamćenju.

Hrvatski portal napominje i kako psiholozi tvrde da osobe sa fotografskim pamćenjem mogu da imaju nejednako razvijenu intelektualnu, emotivnu i socijalnu zrelost. Zbog tog nesklada mogu da budu odlični učenici, ali i da zaostaju u emotivnom i socijalnom razvoju.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata.hr, Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>