Region

Svet

Odluka RRA: Pink gasi Preljubnike! Farma i Veliki brat pod prismotrom?

Televizija Pink juče je prestala sa emitovanjem emisije "Preljubnici", a emisiju "Trenutak istine" će emitovati pola sata pre ponoći, zaključeno je na sastanku članova Saveta Republičke radiodifuzne agencije i predstavnika te medijske kuće.

Odluka RRA: Pink gasi Preljubnike! Farma i Veliki brat pod prismotrom?



U saopštenju Saveta RRA navodi se da je u prethodnom periodu sačinjeno više izveštaja Službe za nadzor i analizu programa u kojima je isticano da ovakvi programski sadržaji ozbiljno ugrožavaju dostojanstvo ličnosti i narušavaju razvoj maloletnika.

Od predstavnika TV Pink zatraženo je da obustave emitovanje emisije "Preljubnici", a da se "Trenutak istine" emituje posle 23.30 časova, što je emiter u celini prihvatio.
Savet je zatražio povećanu uredničku odgovornost emitera i u slučaju emisije "Farma", budući da je povodom incidenta sa učesnikom "Farme" Erom Ojdanićem, Savet reagovao i uputio snimak sporne emisije Javnom tužilaštvu.

Stručne službe Agencije vrše pojačan nadzor i nad rijaliti-programom "Veliki brat" na TV B92, tako da će u slučaju oba programa (Farma i Veliki brat) primedbe odmah dostavljati emiterima.

Savet je odlučio da zatraži sastanak sa Savetom za štampu zbog činjenice da je uočeno da delovi rijaliti-programa koji su pokriveni zvučnim signalom, odnosno "bipovani", u emitovanju doživljavaju svoju promociju u štampi.

Iniciranjem ovog sastanka Savet želi da zajedničkim delovanjem regulatora javnost zaštiti od neprikladnog i uvredljivog sadržaja.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>