Svet

Region

Neukusna poruka Džastina Bibera izazvala negodovanje u svetu

Pop zvezda Džastin Biber nedavno je u knjigu gostiju muzeja Ane Frank u Amsterdamu napisao prilično neukusnu poruku, koja je izazvala burne kritike širom sveta.

Neukusna poruka Džastina Bibera izazvala negodovanje u svetu



Mladi Biber je napisao da se nada da bi jevrejska devojčica koja je umrla u nacističkom koncentracionom logoru bila njegov obožavalac, da je istorija bila drugačija. Njegov komentar izazvao je poplavu komentara na Fejsbuk stranici muzeja u nedelju i mnogi su kritikovali 19-godišnjeg Kanađanina da je bezosećajan.

Portparolka Kuće Ane Frank, Matje Mostart, potvrdila je da je Biber u petak uveče posetio muzej i dodala da muzej ne vidi ništa uvredljivo u njegovom komentaru.



Ana Frank se sa porodicom krila u malom stanu iznad skladišta tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. Njena porodica je uhvaćena i deportovana i Ana je umrla od tifusa u Bergen-Belsenu 1945. Dnevnik koji je vodila pronađen je i objavljen posle rata i jedan je od najčitanijih dokumenata o holokaustu, podseća AP.

Biber je u svom komentaru naveo: "Dolazak ovde je prava inspiracija. Ana je bila sjajna devojka. Nadam se da bi bila Belieber (Biberov fan)". Taj njegov komentar izazvao je žestoke kritike nekih korisnika društvenih mreža, ali i podsmeh uz komentare da je posle posete jednom takvom muzeju on i dalje mislio samo na sebe.

Džastin Biber ima 37 miliona sledebenika na Tviteru i mnogi od njih su stali u njegovu odbranu. Zanimljivo je i da mnogi njegovi obožavaoci, mahom tinejdžerke, ne znaju ko je bila Ana Frank.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus


>