Svet

Region

Džejms Bond umalo da bude Džejms Sikretan

Tvorac Džejmsa Bonda Ijan Fleming prvobitno je planirao da svog junaka nazove Džejms Sikretan, pokazao je prvi nacrt romana "Kazino Rojal".

Džejms Bond umalo da bude Džejms Sikretan



Predosetivši da fraza "Sikretan, Džejms Sikretan" ne zvuči tako dobro kao "Bond, Džejms Bond", Fleming je odustao od te ideje pre objavljivanja prvog romana o Bondu 1953. godine.

Odlomak prve verzije romana iz 1952. objavljen je ovih dana povodom 60. godišnjice izdanja knjige, prenosi "Indipendent".

U rukopisu, pripadnik CIA-e predstavlja se tajnom agentu 007 u hotelu "Splendid" rekavši: "Moje ime je Feliks Lejter. Drago mi je da smo se upoznali". Bond odgovara: "Moje je Sikritan. Džejms Sikritan". Reč "Sikretan" precrtana je plavim mastilom i umesto nje je napisano "Bond".

Flemingova nećaka Kejt Grimond rekla je "Sandej tajmsu" da je Fleming uvideo da bi došlo do konfuzije ako bi Bond bio poznat kao Bond svojim prijateljima i tajnoj službi u Londonu, dok bi koristio ime Sikretan u interakciji sa strancima ili ljudima koji nije trebalo da znaju da je špijun.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>