Region

Svet

Region

Jana Ilić: Ulogom Lejle u Larinom izboru postala sam jača (Foto)

Glumica Jana Ilić pričala je o adutima serije "Larin izbor" u kojoj igra jednu od glavnih uloga i navela da publika voli scenario pun neočekivanih obrta i predivne lokacije na kojima je serija snimana.

Jana Ilić: Ulogom Lejle u Larinom izboru postala sam jača (Foto)



Njen alter ego trenutno je Lejla. Jemenka koja, bežeći od prošlosti i muža koji je zlostavlja, novu stranicu života okreće na obali Jadrana. Ona je sada Splićanka. Ima novu ljubav. I nove probleme.

Već dve i po godine, Lejla i Jana Ilić su nerazdvojne. Jer, otkako je dobila ponudu da igra u dalmatinskoj seriji "Larin izbor" (kod nas se emituje radnim danima na TV B92), naša glumica živi i radi u Hrvatskoj.

"Dug put sam prošla u stvaranju Lejlinog lika. Kada se osvrnem, shvatim da smo nas dve proživele ceo jedan život zajedno. U njemu smo se obe promenile i postale jače", kaže Jana, koja je i dalje u komšiluku, jer snimanje telenovele nije završeno.

Iako zbog Lejle radi ozbiljnim tempom, ustaje u 3.30 i vrlo često snima do 20.00, Jana kaže da voli svoj posao, pa joj nije teško da zbog njega žrtvuje dane i dane u mračnom studiju. A onda stigne i nagrada - zadovoljstvo kada, usred zime, otvori prozor i vidi more. Tu, na dalmatinskoj rivi, mogla bi, kaže, i da živi. Da uživa u moru, leškari na suncu. "I da radim, jer po prirodi nisam lenja i ne volim samo da se izležavam",kaže Jana.



Koji je, po vašem mišljenju, najveći adut serije "Larin izbor"? Na šta će se "upecati" gledaoci u Srbiji?

Na divnu ljubavnu priču. Na zanimljiv scenario pun neočekivanih obrta i predivne lokacije na kojima je serija snimana.

A koji su Lejlini aduti?

Ona je lik sa možda najviše promena u seriji. Kada iz Jemena pobegne na brod Jakova Zlatara (Ivan Herceg), za nju počinje jedno životno putešestvije u kojem će mnogo naučiti o sebi i spoznati ljubav baš kada je najmanje bude očekivala. I naravno, kao i u životu, tada počinju problemi. Njena priča je potpuno neverovatna i izazovna za rad. A s druge strane - nimalo laka. Uloga mi se dopala na prvu loptu, ali sam odmah znala da me čeka mnogo posla.

Kako su vas prihvatile hrvatske kolege?


Divno. Imam sreću da sam zaista u sjajnoj ekipi. Od početka smo funkcionisali kako treba - i kao kolege i privatno.

Šta vam najviše nedostaje iz Beograda?

Mogu do sutra da nabrajam šta mi sve fali. Ali najviše mi nedostaje porodica, jer sve ostalo nekako i podnosim. Imam sreću da moji bliski prijatelji razumeju moj posao i obaveze, baš kao i ja njihove. Dešavalo se da više od mesec dana ne mogu da pobegnem ni na dan. A zapravo sam blizu, jer šta je tih nekoliko sati vožnje.

Kada uspete, kako izgleda taj "beg"?

Kao vreme sa ljudima koje volim. Ništa drugo, ali to je, ipak, savršen beg. A kad ostanem sama, posluži mi i neka dobra knjiga, film ili jedna duga šetnja sa kucom. Čoveku ne treba mnogo da bude srećan.



Iza vas su uloge u mnogim popularnim serijama. Gde su pozorište i film u vašim budućim projekcijama?

Stanje u našoj zemlji je toliko loše da mnogi talenti ne mogu da isplivaju na površinu, nemaju priliku da se iskažu. Mogu da kažem da sam ja srećna što od diplomiranja radim u pozorištu, što sam snimila mnogo serija, tri filma... Uživam u radu na sva tri polja i zahvalna sam na svim pruženim šansama u vremenu kad se malo snima i kada mnogi daroviti glumci nemaju svojih "pet minuta".

Ima li nešto novo na vidiku?

Za sada privodim kraju snimanje druge sezone "Larinog izbora" i u pregovorima sam za dalje projekte. Sanjam bar nedelju dana odmora.

Jeste li posle "Azbuke ćutanja" napisali još neku knjigu ili ste "ućutali"?

Nažalost, nisam ništa više napisala. Ni sa "Azbukom", zbog manjka vremena, nisam postigla ono što sam htela. Ne želim da budem površna i radim stvari na brzaka, posvetiću se pisanju kada budem imala više slobodnog vremena. Svakako od toga ne bih pravila neki biznis.

U kakvim ste "odnosima" trenutno vi i muzika?

Odlični smo prijatelji, samo se retko viđamo. Volela bih da se jednog dana oprobam u mjuziklu.

Kada se probudite, zbog čega sve pomislite da ste srećni i da je život lep?

Moja porodica i ljudi koje volim su moj stub. To da su oni zdravi i da su dobro su razlozi i za moj osmeh i za lep život. Sve ostalo dođe i prođe. Mislim da je na pogrešnom putu onaj ko je sreću vezao za uloge i poslove.



Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: 24sata.hr, vecernji.hr
Foto Naslovna: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>