Svet

Region

Ćerka Pola Makartnija izdala kuvar

Premda je najpoznatija kao fotograf, ćerka slavnog Bitlsa Pola Makartnija, Meri Makartni, izdala je svoj prvi kuvar u kojem kombinuje svoju strast za fotografijom i ljubav prema jednostavnim, vegetarijanskim jelima.

Ćerka Pola Makartnija izdala kuvar



Kuvar, pod kratkim naslovom "Hrana" (Food), sadrži recepte jela koje je Meri kao dete pripremala zajedno sa svojom majkom Lindom Istmen, Makartnijevom prvom suprugom, koja je preminula od raka 1998.

U intervjuu za Rojters, Meri, koja je više od deset godina bila savetnik u kompaniji svoje majke za proizvodnju vegetarijanske hrane, kazala je da je bila podstaknuta željom da pokaže kako i jela bez mesa mogu da budu hranljiva i ukusna.

Ona je navela da su njeni roditelji prešli na vegetarijansku ishranu kada je bila još sasvim mala. "Rekli su nam da više nećemo jesti meso kod kuće, ali da ga ja i moja sestra (Stela), ukoliko to želimo, možemo jesti, pod uslovom da to radimo van kuće", objasnila je Meri.

"Mama je bila glavna kuvarica u kući. Stalno je smišljala zanimljiva jela koja su bila veoma ukusna. Odrasla sam uz dobru, domaću hranu, bez osećaja da mi nešto nedostaje", navela je ona.

Pored ilustracija jela, knjiga sadrži i fotografije i priče o porodici Makartni jer je Meri želela da to bude neka vrsta "porodičnog kuvara", koji će se prenositi iz generacije u generaciju.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>