Region

Svet

Muzičko-scenski spektakl grupe Gregorijan u Sava centru

Beograđanima se u utorak uveče, u Sava centru, predstavila britansko-nemačka muzičko-scenska grupa "Gregorijan", čiji je nastup bio pravi melem za uši i oči publike.

Muzičko-scenski spektakl grupe Gregorijan u Sava centru



Grupa je na koncertu beogradskoj publici predstavila pesme sa svog novog albuma "Epic Chants", po kojem su nazvali i svoju aktuelnu svetsku turneju.

Šou koji su prisutni u prepunoj sali beogradskog Sava centra imali priliku da vide, bio je dosad, kako je rekao i osnivač i vođa "Gregorijana" Frank Peterson, "neviđeni muzičko-scenski spektakl". Raskošna produkcija sa posebnim efektima, besprekoran zvuk i još originalniji hor, ali i romantika svojstvena samo "Gregorijanu", oduševili su njihove fanove, kao i ostalu publiku.

Uz već poznatu solistkinju Ameliju Bringtman, koju su Beograđani već imali priliku da čuje pre dve godine, na koncertu, "Gregorijan" je predstavio i svoju novu članicu, atraktivnu rusku pijanistkinju i pevačicu Evu Mali, uz koju je, kao i uz gudački tim grupe i raspevani hor "monaha", publika uživala više od dva sata.

Grupa "Gregorijan" poznata je u svetu pre svega, po svojim velikim koncertima i spektaklima, kao i uvek rasprodatim dvoranama u kojima nastupa. Sve je veći broj njihovih obožavalaca u gradovima regije, ali i publike u Srbiji.

Članovi benda, inače, kažu da im je Srbija veoma interesantna i egzotična. Poznato je da im se dopadaju srpski specijaliteti, od kojih najviše roštilj i ajvar, kao i naša muzika, pre svega ona koja se svira u Skadarliji.

Novi album grupe "Gregorijan", po kojem je nazvana i njihova ovogodišnja svetska turneja, inspirisan je filmskim muzičkim hitovima iz "Titanika", "Džejmsa Bonda", Betmena", "Gospodara prestenova" i drugih poznatih svetskih filmskih ostvarenja i hitova.

Autor: B. B.
Izvor: Novosti
Foto: A. S.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>