Region

Svet

Novak Đoković i Dejvis kup reprezentacija spremni za duel sa Amerikom (Foto)

Prvi reket sveta Novak Đoković kaže da je atmosfera u ekipi pozitivna i da reprezentativci spremno dočekuju mečeve u Dejvis kupu.

Novak Đoković i Dejvis kup reprezentacija spremni za duel sa Amerikom (Foto)



Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović zadovoljan je najsavremenijem uslovima koji su dočekali srpske tenisere u "Taco Bell" areni u Bojsiju. Naše reprezentativce dočekalo je lepo vreme, a na raspolaganju su im teretana, olimpijski bazen, košarkaška sala, sala sa video bimom za analizu mečeva a i ono najbitnije - mir i tišina.

"Amerikanci su, po meni, definitivno prvi na svetu što se tiče organizacije. Sve je zaista na vrhunskom nivou. Svi koji su uključeni u organizaciju su veliki profesionalci", izjavio je Obradović. Odlični uslovi omogućavaju našim sportistima da se fokusiraju na predstojeći meč koji dočekuju u pozitivnoj atmosferi. Celokupan tim je već neko vreme na okupu i vidno sazreva, pokazujući potencijal za još mnogo trofeja u budućnosti. Izjavu Bogdana Obradovića možete preslušati i sami.





"Igramo u gostima, što je uvek nezgodno. Prednost domaćina je u izboru podloge i uslova u kojim se igra, čime ciljaju na sklonosti svojih tenisera. Ipak, mi smo osvajali trofej 2010. i to nam je tada dalo veliku radost i dalo novu dimenziju našim karijerama", izjavio je Novak Đoković i nastavio: "Ambijent u ekipi je fantastičan, svi igrači se dobro slažu, timski duh je na nivou i smatram da će nas to nositi do pobede".

Najveći problem je, kako Novak kaže, nadmorska visina: "Nadmorska visina dosta utiče na let loptice kroz vazduh zbog čega je obavezno održavati maksimalnu koncentraciju od prvog do poslednjeg poena. Američkim igračima to ide na ruku jer su američki reprezentativci Sem Kveri i Džon Izner odlični serveri, spadaju u top pet najboljih na svetu"

I pored toga, Đoković ostaje optimističan: "Mislim da će naš timski duh i ranije iskustvo odneti pobedu. Jedni drugima smo podrška na terenu i van njega, i u takvoj atmosferi mnogo je lakše igrati. Ameriku dočekujemo spremni.", zaključio je on.



Mečevi za plasman u polufinale Dejvis kupa na programu su od 5. do 7. aprila, a slike sa treninga naših tenisera u Bojsiju možete pogledati u našoj galeriji.



Autor: I.M.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>