Ostalo

Sme�no

Naočare za detekciju licemera, pretraživanje Gugl-nosem

Britanski list Gardijan objavio je u ponedeljak da lansira specijalne naočare povezane s internetom koje će korisniku davati pristup liberalnim stavovima lista, a zacrnjivati šovinistička i diskriminatorska mišljenja.

Naočare za detekciju licemera, pretraživanje Gugl-nosem



"Nosite Gardijan naočare jer je život suviše kratak da mislite svojom glavom", piše u naslovu članka o novom proizvodu koji je najavljen kao "prekretnica u razvoju savremenih medija".

List navodi da, na primer, samo pogledom na ulaz u restoran ili bioskop korisnik dobija Gardijanove kritike hrane ili filmova, a pogledom na brošuru neke putničke agencije upozorenje o zemljama s problematičnim ljudskim pravima.

U naočare je uključena tehnologija za detektovanje diskriminatorskih stavova, tako da će članci novinara koji ne dele mišljenje Gardijana automatski biti zacrnjeni, samo na pogled korisnika.

Razvija se, kako piše list, i aplikacija koja će klijentu omogućiti da na ulici samo naglas uzvikne svoje protivljenje ili kritiku nečega i u roku od 30 sekundi, preko sistema za prepoznavanje glasova njegovo mišljenje, biće uvrsćeno u odredjenu veb stranicu.

Gardijan nije jedini koji se potrudio da napravi članak povodom prvog aprila, a britanski mediji utrkuju se da uoče gde je aprilska šala.

Autor: I.M.
Izvor: Beta
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>