Region

Svet

Povratak rok grupe Kerber!

Poznati niški bend, grupa "Kerber", najpopularnija za vreme bivše Jugoslavije, vraća se na muzičku scenu.. Poznati po pesmama "Mezimac", "Nebo je malo za sve nas", "Kada ljubav izda" i "Ratne igre", priprema novi, sedmi, album posle 15 godina diskokrafske pauze.

Povratak rok grupe Kerber!



Do sada su snimili šest-sedam pesama i nastavljaju rad na svom albumu. Autor nekoliko pesama biće Duško Arsenijević koji je napisao njihove najveće hitove. Na muzičku scenu se vraćaju u originalnoj postavi - Tomica, Mada, Bane, Hartli i Gale.

"Nismo snimali ni previše nastupali svih ovih godina zbog situacije u zemlji.Opšta je besparica i apatija, mnogo je medija koji forsiraju neku drugu vrstu muzike.Međutim, sada su se stvorili novi uslovi i neke nove ideje,tako da mislim da je pravi trenutak za naš veliki kambek, a i dužni smo to svojoj publici", izjavio je frotmen grupe Gale.

Gale kaže da će nove pesme biti u njihovom stilu, melodične i sa dobrim tekstovima.
"Ugradićemo u muziku i svoje godine, a to je u svetskom rokenrolu dalo prave rezultate. Lakše nam je da živimo stvarajući. Malo je svirača u Srbiji koji prave svoju muziku, svi idu lakšim putem, a to je pozamljivanje muzike i stajlinga, a sve u cilju da se nametne a ne dopadne. Sve je postala zabava za jednokratnu upotrebu.
Situacija je beznadežna, jer ako nema zarade od izdavaštva i emitovanja, kako autor da preživi?! Rokenrol će preživeti, jer jedini nije materijalizovan. Nas i naše publike, koja ne pripada prethodno opisanoj kategoriji, ima dovoljno" - kaže Goran.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>