Ostalo

Sme�no

Pas koji je redovni putnik u GSP-u (Foto)

Pas lutalica, koji se već nekoliko meseci gradom vozi autobusima i trolejbusima GSP-a, osvojio je simpatije brojnih Beograđna. Iako ovaj šarmantni "slepi putnik" izgleda zabavno, u javni prevoz se sigurno sklanja pre svega da se ne bi smrznuo na ulici.

Pas koji je redovni putnik u GSP-u (Foto)





Zato je grupa entuzijasta i ljubitelja životinja odlučila da ovom "urbanom" Beograđaninu pronađe dom. Inicijativa za udomljavanje "psa koji voli trolejbuse" potekla je sa Fejsbuka, gde se grupa ljubitelja životinja spontano organizovala kako bi pomogla ovom putniku.



"Zajedno smo u ovome jer nas potresa priča napuštenih pasa. Činimo koliko možemo, nismo lude niti zaludne, svesne smo situacije, ali i nešto učiniti je uvek bolje nego ne učiniti ništa. Organizujemo se i delujemo po potrebi, a ljubav i volju uvek imamo", kaže Snežana Bulajić, docent Fakulteta veterinarske medicine, koja nam je i skrenula pažnju na akciju.



Snežana dodaje da ni ona ni ostali uključeni u akciju udomljavanja nisu članovi bilo kakve organizacije, već jedostavno žele da pas bude " zbrinut, voljen, mažen i pažen".
 
"On je pravi, urbani Beograđanin, pripada Beogradu, i tu mora ostati", zaključuje Snežana.

Ukoliko primetite ovog putnika u vozilima GSP-a, a u mogućnosti ste da mu pružite dom i ljubav - ne ustručavajte se da to i učinite! Odvedite ga vašoj kući i okončajte njegovo "lutanje" Beogradom.



Autor: M.P.
Izvor/Foto: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>