Svet

Region

Evrovizija bez poznatih izvođača

Poznati su svi učesnici "Pesme Evrovizije 2013“, iz 39 zemalja. Takmičenje se u maju održava u Malmeu, a najpoznatiji izvođač je Boni Tajler, predstavnica Velike Britanije

Evrovizija bez poznatih izvođača



Prema trenutnom stanju kvota na kladionicama najveće šanse za trijumf imaju učesnici iz Danske, Norveške, Rusije, Ukrajine

Najslavnije pevačko ime ovogodišnjeg "Evrosonga" je Boni Tajler koja će predstavljati Veliku Britaniju sa pesmom "Believe in Me". Za Dansku će nastupiti Emeli de Forest, za Norvešku Margaret Berger, Rusiju - Dina Garipova, dok će Ukrajinu predstavljati Zlata Ognjevič.

Interesantne predstavnike imaće zemlje bivše Jugoslavije. Za Hrvatsku će nastupiti "Klapa s mora" pesmom "Mižerja“. Mnogo bure bilo je oko izbora makedonske pesme, izvođači su bili unapred određeni bez nacionalnog takmičenja, a predstavljaće ih kraljica romske muzike Esma Redžepova i pop pevač Lozano.

Crnogorci u Malme šalju hip-hop duo "Who See" iz Kotora, kojima će u izvođenju pesme "Igranka" pomoći pevačica Nina Žižić. Slovenačka predstavnica biće mlada pevačica Hana Mansini, Amerikanka koja već šest godina živi u Ljubljani. Ona je ujedno i autorka kompozicije "Straight Into Love" koja govori o njenom zaljubljivanju.

Poznato je i ko će nastupiti u prvom, a ko u drugom polufinalu, ali se još ne zna redosled izvođenja, jer ga ove godine određuju producenti takmičenja.

"Želimo da svaka pesma na takmičenju zasija punim sjajem, a ne da je "progutaju" prethodni izvođači", objasnio je izvršni supervizor "Evrovizije" Jon Ola Sand.

Predstavnice Srbije "Moje 3" pevaće prve polufinalne večeri 14. maja, kada će nastupiti i predstavnici još tri bivše jugoslovenske republike - Hrvatske, Crne Gore i Slovenije. U „našem“ polufinalu su i Austrija, Belorusija, Belgija, Kipar, Danska, Estonija, Irska, Litvanija, Moldavija, Rusija, Holandija i Ukrajina.

Autor: I.M
Izvor/Foto:Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>