Svet

Region

Holivud: Specijalni efekti zamenjuju scene seksa u filmovima

Prema holivudskim analitičarima, sve više reditelja iz filma izbacuje scene seksa jer veruju da se tim scenama smanjuje gledanost filmova pošto više nisu preporučljivi za celu porodicu.

Holivud: Specijalni efekti zamenjuju scene seksa u filmovimaPoslednji put kada je film sa nekom scenom seksa bio na vrhu liste najgledanijih bilo je 1997. kada su Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio vodili ljubav u automobilu u filmu "Titanik" Džejmsa Kameruna.

"Scene seksa ranije su snimane da bi, bez obzira na zaplet, malo začinile trejler. Danas bi one dovele do toga da film dobije oznaku ''samo za odrasle'' i tako izgubi mlađu publiku. Takve scene danas producenti otpišu čak i pre snimanja", rekao je Vinsent Bruzis, upravnik odeljenja za film kompanije Ipsos "Sandej tajmsu".

Ti isti producenti, kaže Bruzis, pitaju: "Da li nam je zaista potreban seks kada možemo da taj prostor ispunimo fantastičnim specijalnim efektima i tako film bude preporučljiv svima?"

Ove godine, film "Ðangova osveta", koji je bio nominovan za Oskara za najbolji film, izazvao je kontroverze zbog scena nasilja i psovki dok je "00:30 Tajna operacija" bila kritikovana zbog scena mučenja. Ali, čak ni u komediji "U dobru i u zlu" gde je dobitnica Oskara Dženifer Lorens igrala nimfomanku, nije viđena nijedna eksplicitna scena seksa.

Ejdrijan Lejn, reditelj "Fatalne privlačnosti", blokbastera iz 1987. godine, smatra da njegovi filmovi sada nikada ne bi dobili odobrenje studija. "Ni za milion godina. Ne mogu da se setim poslednjeg filma o vezama koji je bio uspešan - što je verovatno razlog što već izvesno vreme nisam ništa snimio".

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>