Svet

Region

Sulejman Veličanstveni oslobođen optužbi, serija se nastavlja!

Turski sud nedavno je odbacio tužbe koje su protiv producentske kuće "TIMS" i reditelja serije “Sulejman Veličanstveni” podneli Omer i Inči Bldiriči zbog skrnavljenja turske istorije.

Sulejman Veličanstveni oslobođen optužbi, serija se nastavlja!



Naime, turski državni sud odbacio je tužbu tvrdeći da “samo bliska rodbina, supružnici, braća i sestre mogu podneti tužbu zbog narušavanja ugleda i časti, odnosno klevete, a s obzirom na to da je reč o davno preminulom sultanu, tužba Omera i Inci Bildiriči je odbačena”.

Tužioci Omer i Inči tužili su reditelje, produkciju, kao i glavne glumce Halita Ergenča i Merjem Uzerli zbog neprimerenog scenarija koji tursku istoriju izvrgava ruglu. Pošto je sud odbacio tužbu, snimanje se nastavlja po planu.

Prepucavanja i tužbe ipak su se negativno odrazile na seriju. Dok se nije znao ishod tužbe, scenaristi su morali da menjaju već napisane epizode i da iz njih izbacuju neprikladne scene.

Treća sezona serije u Srbiji počinje da se emituje od septembra, a gledaoci će imati prilike da gledaju nove spletke, svađe, pa čak i ubistva.

Autor: M.P.
Izvor: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>