Svet

Region

Preminuo bivši bubnjar Iron Maiden-a, Clive Burr (Foto)

Clive Burr patio je od multiple skleroze, a prema objavama na zvaničnom sajtu Iron Maiden-a, preminuo je mirno i u snu, u svojoj 56. godini.

Preminuo bivši bubnjar Iron Maiden-a, Clive Burr (Foto)



Multipla skleroza dijagnostikovana mu je 2001. godina, a od tad je njegov bivši bend organizovao seriju humanitarnih koncerata kako bi mu pomogao.

Frontmen Maiden-a Bruce Dickinson rekao je: "Burr je bio odličan lik, čovek koji je proživeo svoj život u potpunosti."

Clive Burr bio je bubnjar Iron Maidena od 1979. do 1982. godine, zatim je napustio bend iz privatnih razloga, nakon čega ga je zamenio Nicko McBrain koji je još uvek u sastavu Maiden-a. Svirao je na prva tri albuma, između ostalog na "Number of the beast" koji je bio ogroman hit, a upravo posle snimanja ovog albuma napustio je bend.



"Ovo su strašno tužne vesti. Clive je svima nama stari prijatelj. Bio je divna osoba i fantastičan bubnjar koji je dao dragoceni doprinos Maidenima na početku", rekao je osnivač i basista Iron Maiden-a Steve Harris, a zatim dodao: "Ovo je jako tužan dan za sve u bendu i sve koji ga poznaju. Naše najdublje saučešće njegovoj partnerki Mimi i njegovoj porodici, naše misli su sada sa njima."

Autor: M.P.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>