Region

Svet

Makedonija povukla pesmu Imperija sa Eurosonga!

Pesma "Imperija" sa kojom je kraljica romske muzike Esma Redžepova zajedno sa pop pevačem Vlatkom Lozanoskim trebalo da predstavlja Makedoniju na izboru za pesmu "Eurosonga" u Švedskoj povučena je, a umesto nje pravi se potpuno nova evrovizijska pesma, javili su danas makedonski mediji.

Makedonija povukla pesmu Imperija sa Eurosonga!



Za tu pesmu se radi potpuno nova muzika, aranžman i tekst. Pesma treba da bude gotova do ponedeljka, 11. marta, kako bi Esma i Vlatko mogli da je snime.

Kompletno završenu, novu pesmu za učešće na "Eurosongu", nacionalna makedonska televizija treba da u Malmeu preda do 18. marta, što je poslednji rok.

Makedonska televizija je u Makedoniji organizator projekta "Eurosong". Nije dato zvanično objašnjenje zašto je pesma "Imperija" povučena. U tekstu povučene pesme Esma i Vlatko pevaju "muzika je naša imperija, imperija - muzika caruje na zemlji, najmoćnija sila na planeti".

Pojava spomenika Aleksandra Makedonskog u spotu za "Imperiju" prouzrokovala je negativne reakcije u susednoj Grčkoj, pa je skoro sigurno da je ovo razlog povlačenja pesme sa "Eurosonga".

Autor: M.P.
Izvor: Beta

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>