Svet

Region

J. Lo zbog otkazivanja koncerta gubi 40 miliona dolara

Ukoliko bude otkazala koncert na Kipru, Jennifer Lopez  mogla bi da izgubi između 35 i 40 miliona dolara. Hotel koji se nalazi na turskoj strani Kipra tužiće pevačicu zato što je otkazala koncert koji je trebao da se održi u tom kompleksu.

J. Lo zbog otkazivanja koncerta gubi 40 miliona dolara



Turska kompanija u čijem se vlasništvu nalazi Hotel i Kazino mogu da traže odštetu od 40 miliona dolara, jer se u ugovoru koji je pevačica potpisala ne nalazi ni jedan član vezan za otkazivanje koncerta.

"Ugovor nije poništen. Ako se ne pojavi na koncertu 24. jula, počećemo pravni postupak za naknadu od 35 do 40 miliona dolara štete", izjavio je izvršni direktor turske kompanije, Murat Bozoglu. "Otkazivanje nije pokriveno ni sa  jednim članom ugovora".

Otkazivanje koncerta nastalo je zbog toga što se Hotel nalazi na strani Kipra koja pripada Turcima i samo oni je doživljavaju kao nezavisnu državu. Grci sa druge strane tvrde da celi otok pripada njima, a napetosti na otoku svakih nekoliko godina se završavaju  napadima i eksplozijama bombi.

Jennifer je ipak otkazala koncert jer je "u potpunosti sagledala okolnosti na Kipru te je njen menadžment zaključio kako bi bilo najbolje otkazati nastup".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>