Svet

Region

Zaintrigirani Amerikanci snimaju svog Sulejmana

Turska serija "Sulejman Veličanstveni" do sada je osvojila preko šezdeset zemalja Evrope i Bliskog istoka, čime je zaintrigirala čak i Amerikance.

Zaintrigirani Amerikanci snimaju svog Sulejmana



Nakon finansijskog uspeha serije, koja je turskim producentima donela vrtoglavu zaradu od preko šezdeset miliona dolara, priča o Sulejmanu zainteresovala je i Amerikance.

Amerikanci će do kraja ove godine snimiti šest epizoda serije o sultanu Sulejmanu, koji je najduže vladao Osmanskim carstvom. Serija će nositi naziv "Harem", a biće snimljena u zajedničkoj produkciji kompanija BBC i "Starz". Serija će biti snimljena po ideji glumice Đine Geršon, a za scenario će se pobrinuti En Pikok, poznata po pisanju scenaria za prvi deo filmskog serijala "Hronike narnije".

Glavna tema mini-serije "Harem" biće život na dvoru sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji je u istoriji ostao poznat jer je potpuno rekonstruisao pravni sistem carstva, posedovao ogromnu flotu, osvojio Bliski istok, a strahom i mačem porobio pola Evrope.

U središtu priče nalazi se Rokselana, što je istorijsko ime za Hurem. Lepa mlada devojka iz Ukrajine, kao robinja stiže na sultanov dvor, ali njene ambicije ne poznaju granice. Udajom Rokselane za sultana Sulejmana, započinje ono što je u istoriji ostalo poznato kao doba "vladavine žena".

Autor: B.B.
Izvor: Agencije

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>