Svet

Region

Ričard Gir: Kad bi bilo boljih scenarija, više bih snimao

U intervjuu koji je dao za BBC, holivudski glumac Ričard Gir govorio je o svom radu, novoj ulozi i o porodici.

Ričard Gir: Kad bi bilo boljih scenarija, više bih snimao



Na pitanje zašto ga nema češće na filmu, Gir je odgovorio da je glavni razlog to što nema dobrih scenarija. "Da li me bombarduju scenarijima? Ne, barem ne dobrim", rekao je on, dodajući da bi više radio da je više boljih scenarija.

Za ulogu beskrupuloznog milionera u filmu "Arbitraža" (Arbitrage), koji govori o svetu novca, a u kojem su mu partneri Tim Rot i Suzan Sarandon, Gir kaže da ga je najviše interesovalo da istražuje intimni, svakodnevni život finansijskih moćnika.

"Želeo sam da znam kako se ophode prema porodici, prijateljima, ljudima koji rade za njih. To je, po meni, daleko interesantnije od samog sveta finansija", kazao je 63-godišnji glumac. Za ulogu u ovom filmu dobio je najbolje kritike u karijeri.

Zvezda hitova "Oficir i džentlmen" i "Čikago" govorio je i o porodici od koje, kako je istakao, umnogome zavisi njegov tempo rada. Supruga Keri Louel i 13-godišnji sin Homer su mu na prvom mestu.

"Postoji pravilo prema kojem se sada rukovodim. Najviše volim da snimam filmove što bliže kući kako bih mogao da viđam porodicu. I nikada ne radim vikendom, jer je on rezervisan za porodicu", objasnio je on.

"Ukoliko, iz nekog razloga, planiram da učinim nešto što se u to ne uklapa, razgovaram o tome s porodicom. A ako mi sin kaže, 'Nemoj, tata, imam bejzbol, potreban si mi', ne mogu sebe da zamislim kako mu odgovaram da ću ipak ići na snimanje", kazao je Gir.
 
Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>