Region

Svet

Jelena Tomašević Bosiljčić: Moja pesma nije plagijat (Video)

Dan nakon što je Jelena Tomašević Bosiljčić objavila pesmu "Melanholija" krenule su priče da je pesma plagijat.

Jelena Tomašević Bosiljčić: Moja pesma nije plagijat (Video)



Juče u toku dana Jelena se oglasila, povodom pisanja određenih medija koji tvrde da je njena nova pesma ustvari plagijat koju je u Litvaniji pevala tamošnja pevačica Aiste Pilvelyte.

Jelena je na svom Facebook profilu objavila zvaničnu izjavu Ljiljane Ordagić iz kompanije "Limark", sa kojom sarađuje Rafael Artesero, koju vam u celosti prenosimo.

"Pesma Melanholija nije bila zvanično objavljena, već je emitovana samo u okviru takmičenja za kvalifikacije na Eurosongu, nakon čega nikome nije data na izvođenje, do Jelene Tomašević. Iako je znala da se ova pesma našla na izboru za predstavnika Eurosonga u Litvaniji, Jelena je prva dobila sva prava da snimi ovu pesmu za koju je aranžman uradio Alek Aleksov, dok je tekst napisala Ljilja Jorgovanović. Sam autor kompozicije Rafael bio je fasciniran Jeleninim izvođenjem, a takođe je prokomentarisao da je za svoje pesme oduvek želeo takav glas i interpretaciju kakva je Jelenina."

Po svemu napisanom, reklo bi se da sa pravima pesme nema nikakvih problema, ali kako se u našoj zemlji teško može raspoznati original i nevini, poput Jelene, postaju kolateralna šteta.





Autor: S.P.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>