Region

Svet

Vanja Mijatović: Kad god zatvorim oči, vidim udes! (Foto)

Zvezda "Granda" Vanja Mijatović (27) prebačena je sa odeljenja intenzivne nege na odeljenje ortopedije.

Vanja Mijatović: Kad god zatvorim oči, vidim udes! (Foto)



Vanje je teško povređena u noći između četvrtka i petka u saobraćajnoj nesreći na izlasku iz Novog Sada, kada se sa kolegama Stefanom Petrušićem i Anom Sević vraćala sa humanitarnog koncerta.

Iako je na infuziji i ima prikačen kateter, Vanja ne skida osmeh sa lica, a izjavila je da spava u intervalima od po nekoliko sati jer se često budi, kako zbog bolova tako i zbog udesa koji joj je stalno u glavi.

"Kad god zatvorim oči, pojavi mi se slika udesa", izjavila je Mijatovićeva. Prvi put otkako je primljena u bolnicu imali smo priliku da razgovaramo sa pevačicom. Iako je zbog njenog stanja razgovor kratko trajao, Vanja je stigla da nam objasni da ne može da se pomera, a uspela je i da nam kratko opiše tu kobnu noć na novosadskom putu.

"Sedela sam u autu pozadi, ali sam videla da ćemoo udariti. Instinktivno sam prekrstila ruke, stavila ih na grudi i samo se savila. Jedan udarac me bacio pozadi, a onda drugi napred. Udarila sam u sedište i posle toga nisam mogla da se pomerim. Došla je Hitna pomoć, koja me je odvezla u bolnicu", rekla je Vanja.



Dragiša Kostić, načelnik ortopedije, kaže da su povrede grudnog koša i kičmenog stuba koje Vanja ima takve da zahtevaju mirovanje.

"Ona pomera ruke i noge, komunicira sa doktorima i nema neuroloških ispada. Zarastanje će trajati između 4 i 6 nedelja, a onda sledi rehabilitacija, tako da će ceo oporavak sigurno trajati 3 meseca", kaže Kostić.

Podsećanja radi, automobil koji je vozio Stefan Petrušić udario je u bankinu pored puta. Na suvozačevom mestu bila je pevačica Ana Sević, a Kraljevčanka Vanja Mijatović sedela je pozadi. Na mesto nesreće prvi su stigli pevači Indi i Bojan Bjelić, a za njima i Darko Lazić.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>