Region

Svet

Ja imam talenat: Pobednica je Katarina Kovačević (Video)

Nakon višemesečne potrage među par hiljada kandidata odlučeno je da je ubedljiva pobednica Katarina Kovačević.

Ja imam talenat: Pobednica je Katarina Kovačević (Video)



Ovo finalno veče obilovalo je iznenađenjima i lepim tačkama. Neki od kandidata su se odlučili za kosovke i makedonske stare pesme, drugi za američke gospel numere, dok su treći repovali o našoj surovoj realnosti.



Veče su otvorili orkestar Harmonika iz Ugljevika, za koje Ivan Bosiljčić kaže da su se trebali zvati orkestar Harmonika Tornado. Ovi fantastični instrumentalisti su izveli splet narodnih pesama i pobrali ovacije publike. Ivan Bosiljčić je nakon njihove tačke potvrdio da su se trebali zvati Tornado. Nataši se dopala energija njihova i da su svi uz njih. Tasovac predpostavlja da su njihove porodice uz njih i želi im da zadrže osmehe i da prošire svoj repertoar.

Nakon harmonikaša svoj pevački talenat nam je predstavila i Katarina Kovačević iz Negotina koja je za ovo veče odabrala pesmu "Zajdi, zajdi". Katarina je pokazala zavidno pevačko umeće, a publika je pozdravljala gromkim aplauzom. Katarina se i zaplakala nakon tačke, a Nataša joj je rekla da je bila Božanstvena i da je ona po prvi put zaplakala. Tasovac nije plakao, ali je rekao da ona dolazi sa prostora odakle potiče dosta prelepih glasova dok je Bosiljčić pohvalio što se izborila da peva tu pesmu.

U finale je ušao i beogradski mladi reper Mihajlo Vlahović i večeras će pokušati svojom tačkom da pobedi konkurenciju. I Mihajlo se svideo publici. Tasovcu se mnogo dopao nastup i podelio je sa njim da mu je njegova mama prišla u samoposluzi i on joj je rekao da mora biti ponosna na tebe. Nataša je počela da razume rep, ne i da ga sluša, ali je izrazila želju da dođe na neki njegov nastup. Bosiljčić, nakon što je raskopčao košulju i skinuo kravatu rekao Mihajlu da je mnogo slobodan i moćan i da želi doći na svaki nastup.

Nakon male pauze došlo je vreme da poslušamo šta je za finalno veče pripremila i Gorica Šutić iz Gajdobre. Žiriju, a najviše Nataši Ninković se ispunila želja da Gorica samo peva, jer je u predhodna dva pojavljivanja ona i svirala i pevala. Ovoga puta je ona samo pevala, a prateći vokali i bend su popunili scenu na pravi način, a njeno izvođenje pesme Arete Frenklin "Son of a preacher man" je bilo fantastično. Nataša joj je rekla da je bila fantastična, dok je Tasovac prokomentarisao da je veliko zadovoljstvo posmatrati ovakav šou iz prvog reda i uputio komplimente njenom pratećem bendu kao i produkciji. Bosiljčić se Gorici zahvalio za nastup za pamćenje.

Mladi kantautor Nikola Radović iz Čačka je i za večeras pripremio svoju pesmu "U očima je sve" a podršku za svoj talenat ima i u publici kojoj se dopalo kako zvuči njegova gitara i pesma. Bosiljčić je pohvalio nastup. Nataša je pitala kada snima album, ali nije insistirala na konkretnom odgovoru. Tasovac je rekao da se Nikola u ovom šou pokazao kao višežanrovski umetnik.

Ostalo je da poslušamo još pet finalista. Sastav Čudesmo iz Beograda je u svom predhodnom izvođenju oduševio žiri i publiku i to im je obezbedilo mesto u finalu. Sastav Čudesmo je svojom muzikom spojio melose dve zemlje. Žiriju se dopalo kako je sve to zvučalo i kako su dali neki novi ton svemu. Bosiljčić ne može da zamisli kako će to zvučati kad uđu u studio kad ovako zvuči uživo.



Profesorka Nataša Pavlović je svojim pevanjem uspela da stvori neku atmosferu svog sveta i pokazala kako je moguće izmeniti se za mesec dana, uspela je da pobedi nervozu i tremu. I večeras je bila fantastična u izvođenju džez numere koju voli od rane mladosti i iskoristila je ova tri minuta da ostvari svoju želju. Bosiljčić je čestitao Nataši jer je pokazala sve što treba na sceni. Nataši je žao što se završava emisija jer je divno pratiti kako se otvara na sceni na tako zanimljiv način. Tasovac je rekao da je bio prošle nedelje u Njujorku i večeras se zapitao da li se uopšte vratio u Srbiju.

Nastavimo dalje sa talentima koji su uspeli doći do finala,a gledamo Aleksandru i Nemanju iz Kučeva, zaljubljene talente, kako ih društvo zove. Aleksandra je i ovoga puta dominirala na sceni svojim fenomenalnim vokalom. Nataša je ostala bez teksta i rekla je Aleksandri da se na sceni pretvara u zver i briše sve pred sobom. Tasovcu se dopao nastup i srećan je što će večeras publika glasati pa nema odgovornost što se tiče odabira najboljeg. Bosiljčić je rekao da je slušao mnogo pevača, ali je oduševljen jer se Aleksandra pretvorila u scensku lepoticu.

I grad Niš ima ove sezone svog favorita jer iz tog grada dolaze Continuum Swing. Dobra uigranost i koreografija su bili presudni da oni uđu u finale. Zoran Jaćimović, po specijalnoj želji žirija, gostuje u nastupu ove grupe. Nastup je bio energičan i dobro osmišljen tako da su uspeli potvrditi svoje učešće u finalu. Nataša je bila oduševljena što su Zoran i Continuum sarađivali na ovoj sceni. Tasovac je rekao da za sve ove godine ni jedna plesna grupa nije uspela da dostigne te visine. Bosiljčić ne može da veruje da mora nešto da doda na sve. Rekao je da je nastup bio potresno lep.

I na kraju, ali ne i manje vredna nastupila je tetkica Hajnalka Buš iz Subotice, koja je oduševila svojim prvim, a i drugim nastupom. Ona se prijavila na ovaj šou kako bi izašla iz senke. Njena životna priča je tužna, ali je ona vesela i obožava da peva, a da to dobro radi pokazuje i njeno učešće u finalu u koje je publika direktno plasirala. Nataša Ninkovićje pohvalila njen nastup i izgled. Bosiljčić smatra da je Hajnalka uspešno prenela emociju pesme. Tasovac misli da je ona poslala divnu poruku svima, a to je da ni u jednom trenutku ne treba prestati sa snovima jer se snovi ostvaruju.

U ovoj emisiji je i Jelena Tomašević prvi put pevala svoju novu pesmu "Melanholija".

Na desetom mestu je satsav Čudesmo, deveto mesto je zauzela Nataša Pavlović, osmo mesto je pripalo Mihajlu Vlahoviću dok je sedmo mesto pripalo Nikoli Radoviću, publika je odlučila da na mestu broj šest bude Gorica Šutić dok je peto mesto zauzela grupa Continuum Swing, na četvrtom mestu je orkestar Harmonika.

Trećeplasirani kandidat su Aleksandra i Nemanja, drugoplasirana Hajnalka Buš.

Nakon što su sabrani rezultati ubedljivi pobednik četvrte sezone šou programa "Ja imam talenat" sa najviše osvojenih glasova publike i kući nosi ček na 100.000 evra je Katarina Kovačević.



Čestitamo pobednici i želimo puno sreće.

Autor: S.P.
Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>