Region

Svet

Region

Gorici Popović Nušićeva nagrada za životno delo

Glumica Gorica Popović je 24. dobitnik Nušićeve nagrade, a to priznanje biće joj uručeno u Smederevu na manifestaciji Nušićevi dani u aprilu.

Gorici Popović Nušićeva nagrada za životno deloOdluku o dodeli priznanja jednoglasno je doneo tročlani žiri koji čine glumica Svetlana Bojković, pozorišni kritičar Milosav Buca Mirković i profesor književnosti Tatjana Lazarević Milošević.

Nagrada se sastoji od statuete Branislava Nušića i novčanog iznosa koji organizator nikada ne precizira. Prvi dobitnik nagrade za životno delo u Smederevu bio je Mija Aleksić (1990), potom su nagradu dobli Miodrag Petrović Čkalja, Nikola Simić, Branka Veselinović, Ljubomir Ubavkić Pendula.

Nagradu je 1995. godine dobila Radmila Savićević, a naredni dobitnici su Ivan Bekjarev, Živojin Žika Milenković, Dobrila Šokica, Svetlana Ceca Bojković. Nušićevu nagradu dobili su i Pavle Paja Minčić, Petar Kralj, Ružica Sokić, Miša Janketić, Đorđe Vukotić, Milan Lane Gutović, Jelisaveta Seka Sabljić i Gordana Đurđević Dimić. Nagrađeni su i glumci Predrag Ejdus, Ljiljana Stjepanović, Milija Vuković, Olga Odanović i Branimir Brstina.

Autor: B.B.
Izvor: Beta

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>