Svet

Region

Emeli Sande i Ben Hauard dobitnici BRIT nagrada (Foto)

Pevačice Emeli Sande i Adel, kao i bend "Mumford & Sons" neki su od dobitnika britanskih muzičkih nagrada BRIT koje su dodeljene sinoć u londonskoj O2 areni.

Emeli Sande i Ben Hauard dobitnici BRIT nagrada (Foto)Sande, koja je pevala na ceremonijama otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, osvojila je nagradu u dve kategorije - najbolji ženski izvođač (kategorija u kojoj je posthumno nominovana i Ejmi Vajnhaus) kao i nagradu za najbolji album "Our Version of Events".

Pevač Ben Hauard takođe je osvojio dve tačkaste statue koje je dizajnirao Demijen Hirst, u kategorijama najbolji britanski pevač i najbolji debitant, prenele su agencije.

Adel je dobila nagradu za najbolji britanski singl "Skyfall" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu, a grupa "Mumford & Sons"' je pobedila u kategoriji za najbolji folk bend.Američki r'n'b pevač Frenk Oušn osvojio je nagradu za najboljeg muškog izvođača koji nije iz Velike Britanije, dok je Lana del Rej osvojila istu tu nagradu u ženskoj kategoriji.

Nagradu za najbolji živi nastup osvojila je grupa "Coldplay", a najbolja strana grupa je "The Black Keys".Ceremoniju u O2 areni otvorio je sastav "Muse" numerom "Supremacy". Među ostalim izvođačima koji su sinoć nastupili bili su i Džastin Timberlejk, Tejlor Svift, "One Direction", Robi Vilijams.Autor: B.B.
Izvor/Foto: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>