Svet

Region

Emeli Sande i Ben Hauard dobitnici BRIT nagrada (Foto)

Pevačice Emeli Sande i Adel, kao i bend "Mumford & Sons" neki su od dobitnika britanskih muzičkih nagrada BRIT koje su dodeljene sinoć u londonskoj O2 areni.

Emeli Sande i Ben Hauard dobitnici BRIT nagrada (Foto)



Sande, koja je pevala na ceremonijama otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, osvojila je nagradu u dve kategorije - najbolji ženski izvođač (kategorija u kojoj je posthumno nominovana i Ejmi Vajnhaus) kao i nagradu za najbolji album "Our Version of Events".

Pevač Ben Hauard takođe je osvojio dve tačkaste statue koje je dizajnirao Demijen Hirst, u kategorijama najbolji britanski pevač i najbolji debitant, prenele su agencije.

Adel je dobila nagradu za najbolji britanski singl "Skyfall" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu, a grupa "Mumford & Sons"' je pobedila u kategoriji za najbolji folk bend.



Američki r'n'b pevač Frenk Oušn osvojio je nagradu za najboljeg muškog izvođača koji nije iz Velike Britanije, dok je Lana del Rej osvojila istu tu nagradu u ženskoj kategoriji.

Nagradu za najbolji živi nastup osvojila je grupa "Coldplay", a najbolja strana grupa je "The Black Keys".



Ceremoniju u O2 areni otvorio je sastav "Muse" numerom "Supremacy". Među ostalim izvođačima koji su sinoć nastupili bili su i Džastin Timberlejk, Tejlor Svift, "One Direction", Robi Vilijams.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>