Region

Svet

Region

Majkl Medsen otvara Fest 2013.

Proslavljeni američki glumac Majkl Medsen otvoriće 41. Međunarodni filmski festival u Beogradu, FEST i biće počasni gost FEST Party-ja, zabave povodom otvaranja festivala.

Majkl Medsen otvara Fest 2013.



Medsen je snimio niz filmova, od kultnih do velikih blokbastera. Ipak, najpoznatiji je po ulogama nemilosrdnog, kod nas obično opisivanog, žestokog momka u žanrovski sličnim filmovima kao što su: mister Blond u filmu "Ulični psi" Kventina Tarantina, ali i kao glava mafijaške porodice u filmu "Doni Brasko", zatim okrutni pripadnik specijalnih operativnih jedinica u filmu "Vrsta", kao i smrtonosni Sajvajnder u Tarantinovom "Kill Bill 2“.

U Beograd Medsen dolazi s ulogom u filmu “Pored puta” (Along the roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca. Braća Lisinac, Kruševljani inače, takođe će se pokloniti publici FEST-a. U filmu igra i Lazar Ristovski, naravno Srbina, koji je otišao u Ameriku da ostvari isto što ovim filmom braća Lisinac i jesu: „američki san“.

Na FEST dolaze još dvojica glumaca iz filma „Pored puta“, Iman Kroson i Danijel Grozdić.

Ovogodišnji FEST obeležiće izuzetno bogat program koga karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi. O izuzetnom programu govori, pored filmova koji su se već potvrdili nagradama na festivalima prošle godine i nekoliko ostvarenja koji su ozbiljni kandidati u trci za ovogodišnjeg Oskara.

Festival će, kao što je to već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom – Ljubav Mahaela Hanekea. Film je istovremeno i kandidat za Oskara u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju. Novi film Gorana Markovića Falsifikator zatvoriće 41. FEST, što će ujedno biti i svetska premijera ovog ostvarenja.
 
U okviru poznatih FEST-ovih programskih celina naći će se 75 premijernih filmova.

GLAVNI PROGRAM - festivalski pobednici, oskarovci, veliki autori
EVROPA VAN EVROPE - takmičarska selekcija evropskih kinematografija izvan EU
HOLIVUD - presek američkog repertoarskog filma
EVROPA U EVROPI - produkcije i koprodukcije unutar EU
PANORAMA SVETSKOG FILMA - daleke kinematografije
IZABRANI DOKUMENTARCI
U FOKUSU: JUŽNA AMERIKA
FEST PREDSTAVLJA - novi srpski film

Autor: S.P.
Foto: fest.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>