Ostalo

Sme�no

Kriza na vratima preljuba na vidiku: Varamo zbog ekonomske krize!

Ukoliko sumnjate da bi vaš partner mogao da dođe u iskušenje da vas prevari, sasvim je moguće da ste u pravu. Istraživanja pokazuju da su muškarci u periodima besparice skloniji da prekrše zakletvu vernosti datu na venčanju.

Kriza na vratima preljuba na vidiku: Varamo zbog ekonomske krize!



Svet se već neko vreme suočava sa talasima ekonomskih kriza, a to se posebno odražava na mušku populaciju. Nestabilan posao, mogućnost otkaza, neredovna primanja, sve su to faktori koji umnogome utiču na samopouzdanje jačeg pola, što se manifestuje na taj način da se u njima budi primalni animalni nagon za prenošenje svojih gena zarad pukog opstanka vrste.

Stručnjaci sa Univerziteta u Kanzas Sitiju smatraju da se muškarci plaše da neće moći da opskrbe hranu za sebe i svoju porodicu, što je po svojoj suštini istovremeno strah od sopstvene smrti i gašenja loze. Stoga se kod njih budi snažan seksualni nagon i želja da za sobom ostave nekakav trajniji trag, a kad već ne mogu drugačije, to postižu seksualnim odnosom sa što većim brojem žena koje bi mogle da rode njihovu decu.

Naravno, ovo ne znači da bi savremeni muškarci svoj narasli libido trebalo da koriste kao neku vrstu izgovora za švrljanje, već pre da ga shvate kao instinktivno upozorenje, da bi potrebu za stvaranjem nečeg trajnog mogli da usmere na neki drugi vid postignuća.

Autor: S.P.
Izvor: Agencije

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>