Region

Svet

RRA kažnjava Preljubnike

Republička radiodifuzna agencija sazvala je hitnu sednicu Saveta nakon pritužbi građana na emisiju prikazanu 8. februara.

RRA kažnjava PreljubnikeGoran Stojićević Karamela je opet na udaru Republičke radiodifuzne agencije (RRA). Njemu je u više navrata zaprećeno da će "Preljubnici" biti kažnjeni zbog skandaloznih kadrova i zbog toga što nije naglašeno da je reč o igranom programu, jer se publika dovodi u zabludu da su scene stvarne. Ovoga puta RRA je za sredu sazvao hitnu sednicu svog saveta, na kojoj će raspravljati o epizodi emitovanoj 8. februara na Pink televiziji, u kojoj je tema bila incest.

Kako se navodi u saopštenju, to je usledilo "na osnovu izveštaja Službe za nadzor i analizu, kao i zbog velikog broja telefonskih poziva građana, koji su se žalili na emisiju u kojoj su prikazane scene koje mogu ozbiljno ugroziti mentalni i moralni razvoj dece i omladine".

RRA ne može novčano kazniti ni Karamelu ni emitera, ali može izreći opomenu, potom upozorenje i na kraju privremeno ili trajno televiziji oduzeti dozvolu za rad. Iz pres-službe "ružičaste televizije" nije dat nikakav komentar.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>