Region

Svet

Ja imam talenat: U finale idu Gorica Šutić i Mihajlo Vlahović (Video)

Pretposlednje polufinale ovogodišnjeg serijala "Ja imam talenat" obeležile su obrade poznatih muzičkih hitova. Publika u finale šalje Goricu Šutić, dok je žiri odabrao da to bude Mihajlo Vlahović.

Ja imam talenat: U finale idu Gorica Šutić i Mihajlo Vlahović (Video)



Svako od osmoro polufinalista odlučio je da unese nešto svoje u numere koje će izvoditi i uz koje će plesati, glumiti i na sve druge načine pokušavati da fasciniraju publiku kako bi glasala za njih i obezbedila im put do finala i šansu za 100.000 evra.

Veče je otvorila još jedan neverovatni vokal Marija Muminović koja je izvela jednu od najpoznatijih numera Bruna Marsa, ali na sasvim devojački način. Marija na scenu dovodi i svoj bend. Nataša je pohvalila njen stajling. Rekla je da oni zvuče kao uigran tim. Bosiljčič je prokomentarisao da se kod njih čuje to klubsko iskustvo, ali da je trebalo malo više žara. Tasovac je u jednom momentu potpuno zaboravio da je u žiriju već je mislio da je na njihovom koncertu.

Nakon Marije nastupili su "Jugoslavijan BB" i uz najnežniju Bahovu harmoniju izvode brejkdens! Nemoguć spoj, dirljiva muzika, emotivni pokret i sasvim nesvakidašnje izdanje brejkdensera. Tasovac je prvi rekao da je to bila fenomenalna kombinacija, ali da je bilo kratko, moglo je i duže. Nataša je pohvalila hrabrost jer se nije očekivao Bah uz njihovu igru. Bosiljčiću se dopalo, pogotovo što su imali maske, inače nije za to da postoje uvodi za ples, ali mu to ovde nije smetalo.

Mina Nikolić fristajl pevačica pripremila je zanimljiv kolaž u kome je prikazala tri sasvim različita stila pevanja i sav njen raskošni talenat je došao do izražaja. Najavila je da će njen scenski nastup i imidž biti potpuno iznenađenje za sve koji je znaju. Ivan Bosiljčić je pohvalio njen glas i rekao da dobro podržava sve što ona radi. Nataša je rekla da je ovaj stajl ono što joj najbolje ide.

Iz Tivta stižu najslađe mažoretkinje, devojčice koje čine plesnu grupu "Belisima". Spremile su takve akrobacije da će im visina od osam metara, na koliko će pojedini delovi bine biti podignuti za njih, biti malo! Bosiljčiću se nogo dopalo kako je to sve izgledalo. Nataša je prokomentarisala da su bile odlične i uigrane. Tasovac je rekao da su preslatke, ali da se ne vidi uigranost jer su različitih godina, ali da je bilo mnogo dobro.

Gorica Šutić iz Gajdobre, tinejdž zvezda u najavi, uhvatila se u koštac sa ogromnim izazovom jer je obradila "Bohemian Rapsody" koju su svojevremeno izvodili Fredi Merkjuri i "Queen". Nataša je rekla da su večeras svašta videli i da ne zna šta da misli, misli da je pretežak zadatak stavila ispred sebe. Bilo je dobro, ali bi bilo bolje da je malo rasčistila prostor. Tasovcu se dopala ideja i hrabrost za aranžman. Bosiljčić je rekao da je bila dobra i da je ona primer kako se talenat objedinjuje i da ima vremena za rasčišćavanje.

Nikola Milošević iz Smedereva, majstor sa fudbalskom loptom, pokazao je neverovatne vratolomije koje je pripremao od septembra. Za to vreme uspeo je da prevaziđe samog sebe i pred publiku donese do sada neviđenu veštinu baratanja bubamarom. Tasovac je rekao da nije video ni jednu grešku večeras. Nataša je rekla da se uplašila da će da glumi, ali kada se vratio na loptu bilo je super. Bosiljčiću je ovo izgledalo kao eksperiment i kao promocija sporta.

Kada je hip-hoper Mihajlo Vlahović video da njegove kolege brejkeri nastupaju uz muziku Baha, dobio je inspiraciju da uradi nešto što će po prvi put biti viđeno u Srbiji, a i šire. Naime, umesto uz matricu kako je to obično slučaj sa hip-hoperima Mihajlo će nastupiti uz muziku uživo, a u njegovoj pratnji naći će se truba, bas, saksofon, gitara i bubnjevi, te se tako nastavlja tradicija muzičkih inovacija u "Ja imam talenat". Bosiljčić mu je poželeo da ga dugo još slušaju, aranžman mu je sjajan i da je napredovao. Nataša je rekla da je on uveo neki novi žanr i da je sve bilo savršeno. Tasovcu se takođe svidela kombinacija instrumenata.

Šlag na tortu dolazi na kraju kada je srpska Rijana Dana Gašić izvela jedan od hitova čuvene pevačice sa Barbadosa, ali na sasvim drugačiji način i bez imalo kopiranja trenutno najpopularnije muzičke zvezde. Dani je ovo bio veliki zalogaj jer se trema osetila. Nataša joj je to i rekla, međutim, bez obzira na tremu ona i dalje pleni. Tasovac je rekao da se ona rvala sa tremom i da je pesma bila duža ona bi se izborila. Bosiljčić je rekao da su večeras čekali kraj jer se tek tada čula Gavaja kakvu su očekivali.

Dok je trajalo glasanje i dok smo čekali rezultate publiku i gledaoce kraj malih ekrana zabavljao je kandidat koji nije uspeo da se plasira u polufinale, ali je njegova pesma "SFRJ, SRJ, SCG i S" izazvala veliku pažnju javnosti te je bio gost večeri kao i hor Kolibri.



Nakon prebrojavanja sms glasova glasova saopšteno je da u finale idu Gorica Šutić i Mihajlo Vlahović.

Autor: S.P.
Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>