Region

Svet

Region

Suze za film Krugovi (Video)

Film Srdana Golubovića nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pred srpskom publikom biće predstavljen na FEST-u 23. februara.

Suze za film Krugovi (Video)



Film koji je obogatio srpsku kinematografiju za vrednu nagradu na Sandens festivalu, prikazan je novinarima, a nakon projekcije potresne priče u sali je zavladao muk.

Inspiracija za "Krugove" je dobro poznata, potresna priča o heroju iz Trebinja Srđanu Aleksiću, koji je nastradao braneći čoveka druge vere, postao heroj i simbol ostatka ljubavi među narodima u ratom zahvaćenoj bivšoj Jugoslaviji.

Film "Krugovi" ne daje odgovor, ali postavlja pitanja i pokazuje da Srđanova pogibija nije bila uzaludna, da nije bila poput "bačenog kamena u vodu", već da je imala odjek i proizvodi krugove koji se šire vremenom i prostorom podstičući nas da činimo nova dobra dela.

Njegovo herojstvo, ali pre svega ljudskost, je nešto neprirodno za ratove uopšte, pa je samim tim Srđan (u filmu Marko) junak svih nas u "onom" ratu.

Priča se odvija u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas, prateći likove koju su svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote.



Autor: B.B.
Izvor: Mondo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>