Region

Svet

Region

Tesna koža odlazi u istoriju: Ništa od nastavka filma

Legendarni Dimitrije Pantić (Nikola Simić) i Srećko Šojić (Milan Gutović) idu u istoriju. Od nastavka popularne komedije neće biti ništa, iz finansijskih razloga.

Tesna koža odlazi u istoriju: Ništa od nastavka filma



Producentska kuća "Gama" već godinu dana ne uspeva da pronađe novac za film oko kog se digla velika prašina zbog autorskih prava. Rešenje o zabrani snimanja koje je doneo Viši sud u Beogradu po predlogu Siniše Pavića, autora "Tesne kože", uplašilo je potencijalne sponzore koji su se povukli procenivši da im uloženi novac neće doneti prosperitet, već probleme.

Kada je para nestalo, glumci su prestali da snimaju. Uzalud su ljudi iz "Game" objašnjavali sponzorima i bankama da će dobiti spor protiv autora "Tesne kože" Siniše Pavića jer su promenili naziv filma u "Besna koža", a Pantića i Šojića prekrstili u Kojića i Šantića. Do danas nisu pronašli nikoga da investira u ovaj projekat.

Osim pravnih i finansijskih problema, film "Besna koža" naišao je na još jedan: scenario koji je napisao Milan Živković imao je manjkavosti, pa su producenti zamolili Gutovića da malo dotera dijaloge između Šojića i Pantića, što je ovaj i učinio. Glumci se osećaju prevareno. Ni čuveni dramski pisac, ni slavni glumci juče nisu želeli da govore o ovoj temi.

"O celoj toj družini sud je rekao svoje i nemam razloga da o njima dajem ikakve izjave", rekao je Siniša Pavić. Ni Gutović ni Simić nisu bili raspoloženi za priču o "Tesnoj koži". Osećaju se prevareni", kaže izvor Blica.

Da podsetimo, do sukoba između Siniše Pavića, autora i producentske kuće "Gama", došlo je još tokom snimanja filma "Tesna koža 4" (1991. godine) koji Siniša Pavić i ne ubraja u ovaj legendarni serijal jer kako kaže: "Scenario je piratski i rezultat je krađe od strane ‘Game’".

On je u oktobru 2011. potpisao ugovor sa RTS-om i "Košutnjak filmom" o snimanju filma "Tesna koža" i TV serije od četiri epizode, a nakon nekoliko nedelja isti film je najavila i producentska kuća "Gama". Glumci su, svi do jednoga iz originalne ekipe "Tesne kože", stali na stranu "Game", jer im je obećan veliki novac. Tako su ušli u projekat koji se, po svoj prilici, nikada neće snimiti jer "Gama" nema sredstava, dok Siniša Pavić kaže da mu ne pada na pamet da radi film za "glumce koji su se ovako poneli prema njemu".

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>