Svet

Region

Žene žele obline poput Dženifer Lopez i Kim Kardašijan (Foto)

Estetske operacije ubrizgavanja sala u zadnjicu po prvi put su popularnije od liposukcije, kako tvrde iz britanskog "Udruženja estetskih hirurga".

Žene žele obline poput Dženifer Lopez i Kim Kardašijan (Foto)



Razlog zašto se žene sada odlučuju da dodaju umesto da skinu salo je taj što žele obline poput Dženifer Lopez, Kim Kardašijan i sličnih poznatih ličnosti sa izraženim atributima.

Sve više žena bi volele da imaju zadnjicu kao Dženifer Lopez i Kim Kardašijan. Većina njih hoće da istakne i oblikuje svoje obline, ali ipak ne žele da ih previše povećavaju. Ipak, u odnosu na prošlu godinu zabeležen je porast od 13 odsto estetskih zahvata gde su pacijentkinje tražile da im se u određeni deo tela, mahom zadnjicu, upumpa salo.



Operacijom ubrizgavanja sala tačnije prebacivanje masnih naslaga iz jednog dela tela u drugi, kao što su zadnjica, grudi i lice, postaje sve popularnije.

"Korišćenje vlastitog sala u cilju poboljšanja izgleda radi se već 70 godina, a tehnika se s vremenom poboljšala. Salo se može uzeti iz bilo kog dela tela, a najčešće se koristi za pomlađivanje lica i popunjavanje zadnjice", objasnio je estetski hirurg Majkl Kadier.



Osim liposukcije, smanjio se i broj estetskih operacija povećanja grudi zbog opasnih umetaka. Priče o otrovnim implantantima i kontraverzije vezane za botoks, učinile su da se sve više žena odlučuje na operacije ubrizgavanja sopstvenog sala.

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>