Svet

Region

Andrea Bocelli: U Kombank Areni 10. maja! Nabavite karte na vreme

Kao plod saradnje novog naslovnog sponzora i arene, jedan od najpoznatijih tenora današnjice Andrea Bočeli nastupiće u Kombank Areni 10. maja 2013. godine.

Andrea Bocelli: U Kombank Areni 10. maja! Nabavite karte na vremePosle mnogo uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, Bočeli će se ponovo naći na sceni Arene. Bočeli je izrazio želju da ga na koncertu u Beogradu prati orkestar iz Srbije kao i da sa njim nastupi i specijalni gost sa naših područja koga će sam izabrati.

Andreu Bočelija s razlogom nazivaju legendom novog milenijuma poput Karuza, Del Monaka, Korelija. Od trenutka kada se pojavio na festivalu u San Remu 1994. godine počeo je njegov vrtoglavi uspeh.

Na nedavnoodržanoj manifestaciji Classic Brit Awards, slavni tenor Andrea Bočeli odlikovan je specijalnim priznanjem „International Artist of the Year" u čast 20. godina duge karijere.

Novi album slavnog italijanskog tenora Andrea Bočelija (Andrea Bocelli) pod nazivom „Passione“ biće objavljen 29. januara. Album donosi kolekciju mediteranskih ljubavnih pesama kao i duete sa Dženifer Lopez (Jeniffer Lopez), Neli Furtado (Nelly Furtado) kao i obradu „La Vie En Rose“ legendarne Edit Pjaf (Edit Piaf).

Bočeli na ovom albumu ponovo radi sa višestrukim Gremijem nagrađenim producentom Dejvidom Fosterom (David Foster) koji je producirao Bočelijev album iz 2006. godine  „Amore“, prodatog u 4.2 miliona primeraka.

„Passione“ se može nazvati drugim delom albuma „Amore“ i uključuje nekoliko popularnih klasika kao što su „Love Me Tender“, „Girl From Ipanema“ i „Sarà Settembre“. Dženifer Lopez se Bočeliju pridružuje u pesmi „Quizás Quizás Quizás“ a Neli Furtado u pesmi „Corcovado“.

Na albumu Bočeli peva na šest jezika svojim nepogrešivim glasom. Kombinacija kubanskih, brazilskih i portgalskih ritmova kao i simfonijskim orkestrom čini zvuk novog Bočelijevog albuma senzualnim i zavodljivim.

Andrea Bočeli predstaviće najnoviji album kao i stare pesme na koncertu u Kombank Areni, 10. maja. Na koncertu će mu se pridružiti Paola Sangvineti (Paola Sanguinetti), lirski sopran koja sarađuje sa Bočelijem još od 1997. godine. Paola Sangvineti ima istaknutu solističku karijeru koju čine glavne uloge u mnogim operama kao što su „Toska“, „Boemi“, „Travijata“, „Figarova ženidba“ i dr.

Bočelija će na sceni pratiti simfonijski orkestar sa preko 60 članova kao i hor od 100 članova iz naše zemlje uz dirigentsku palicu Marčela Rota (Marcello Rota) iz Italije. Marčelo Rota je jedan od najpoznatijih italijanskih dirigenata. Nastupao je sa najboljim orkestrima na svetu kao što su Royal Philharmonic Orchestra, the Symphonic Orchestra of Galizia, Royal Philharmonic Orchestra, Moscow Philharmonic Orchestra, Sydney Symphony Orchestra, Orchestra Sinfonica della RAI of Torino, Orchestra “Arturo Toscanini” of Parma i drugi kao i sa slavnim izvođačima među kojima su Mrstislav Rostropovič (Mstislav Rostropovich), Žan Pjer Rampal (Jean-Pierre Rampal), Renato Bruson, Kiri Te Kanawa i dr.

Simfonijski orkestar i hor iz Srbije koji će nastupati sa Bočelijem, odabraće lično dirigent Marčelo Rota.

Karte za ovaj koncert su u prodaji, brzo se prodaju i ukoliko želite da na vreme obezbedite svoju ulaznicu kliknite na ovaj link.

Autor: S.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus


>