Region

Svet

Region

Odri Totu: Svaka glumica bi volela da igra u Kusturičinom filmu (Foto)

Francuska glumica Odri Totu, koja boravi u Drvengradu kao specijalni gost šestog "Kustendorfa", ispričala je da bi svaka glumica rado igrala u ostvarenjima Emira Kusturice.

Odri Totu: Svaka glumica bi volela da igra u Kusturičinom filmu (Foto)



Šarmantna glumica, koja je sve u Drvengradu osvojila svojom skromnošću i razigranim osmehom, takođe je istakla da voli evropski film, jer je on "prozor otvoren za novu kulturu". Oduševljena je Mećavnikom i festivalom, koji već šestu godinu za redom okuplja najznačajnija imena svetske kinematografije i studente filmskih akademija iz celoga sveta.

"Veličanstveno je mesto, ljupko i šarmantno, pejzaži su prelepi, ljudi su fini. Veoma sam srećna što sam ovde", istakla je Totu u intervjuu Tanjugu.

"Sviđa mi se činjenica da mladi reditelji ovde imaju priliku da se susretnu, predstave se. Jednostavnost i atmosfera ovog festvala su jedinstveni i veoma retki. Svidja mi se njegova namera. Odlično mesto i odličan festival", naglasila je francuska glumica, koja se proslavila glavnom ulogom u filmu "Čudesna sudbina Amelije Pulen".



Na pitanje o mogućoj saradnji sa Kusturicom, Totu je rekla da nema nikakav projekat za sada. "Samo sam došla, jer sam bila radoznala, ali svaka glumica u svetu koja ima mozak volela bi da igra u filmovima Emira Kusturice", istakla je kroz smeh zvezda ostvarenja "Koko pre Šanel", "Da Vinčijev kod"...
 
Totu je rekla da ne bi mogla da kaže da li preferira evropski ili američki film i da prvenstveno voli filmove koji imaju svrhu.

"Američka kinematografija je veoma raznovrsna u pogledu nezavisnog filma i veoma bogata. Ja volim one filmove koji imaju svrhu, svoj jedinstven univerzum i nisu samo komercijalni projekat. Može se naći nešto dobro u svakoj zemlji, u svakoj kulturi", ocenila je mlada glumica.


 
U Holivudu, kaže, sve je veće, pa je veći i pritisak. "Volim to što francuski i uopšte evropski filmovi mogu da putuju širom sveta. Za mene je to prozor otvoren za novu kulturu i to je veoma važno za publiku širom sveta. Volim da putujem sa evropskim filmovima. Mislim da je to veoma važno za nas."

Skoro je završila dva filma: "Mood Indigo" Mišela Gondrija i "Chinese Pužle" Sedrika Klapiša, što je treći nastavak trilogije koju čine i "Spanish apartman" (2002) i "Russian Dolls" (2005).

"Ne znam tačno šta ću sledeće da radim. Imam privatne male projekte koji nemaju veze sa fimom. Bavim se fotografijom i pisanjem, ali ne znam još uvek gde će me sve to odvesti", rekla je Totu.

Francuska glumica je na "Kustendorfu" održala veoma posećenu radionicu. Osim studenata i gostuju festivala, u sali "Prokleta avlija" okupili su se i turisti i stanovnici Mećavnika koji su došli da uživo vide i čuju mladu francusku zvezdu, koja je rado odgovarala na pitanja i savetovala studente kako da sarađuju sa glumcima.



Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug, Kustendorf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>