Region

Svet

Prvi glas Srbije je Mirna Radulović! (Video)

Druga sezona najpopularnijeg muzičkog šoua u Srbiji stigla je do samog kraja. Mirna Radulović ponela je ovogodišnju titulu Prvog glasa Srbije.

Prvi glas Srbije je Mirna Radulović! (Video)



Tri gracije koje su se plasirale u superfinale, Nevena Božović, Mirna Radulović i Sara Jovanović pokazale su pred žirijem svoje kvalitete, pevačke i zabavljačke potencijale, i sve što su usavršavale proteklih meseci kroz kastinge, radionice i uživo emisije Prvog glasa Srbije.



Publika je, kao i do sada, imala ključnu ulogu jer su se u samu završnicu plasirale dve dame sa najvećim brojem sms glasova, nakon čega je usledio poslednji duel u kojem je žiri imao konačnu odluku. Superfinalno veče otvorilo je svih 10 finalista zajedničkim nastupom, a Mirna, Nevena i Sara otpevale su pojedinačno po tri pesme. Prvi blok pesama bio je izbor finalistkinja.

Sara Jovanović
se nije nadala da će dogurati ovako daleko, a najdraže joj je što je imala priliku da dokaže ljubav prema scenskom nastupu. Najbolji nastup joj je izvođenje pesme "Tražim". Titula bi joj bila potvrda za sav trud, ali biće prezadovoljna i ako ne pobedi. Prvi glas Srbije doživljava kao neverovatno iskustvo i veliku školu. Izvela je od Beyonce "Till the end of time", zatim "Najlepše želje" grupe Zemlja gruva i "Sweet dreams" grupe Eurythmics.



Sarin prvi nastup u LED haljini pobrao je pozitivne komentare žirija, kako za pevanje zahtevne numere, tako i za sjajnu koreografiju. U drugom nastupu je pevala jako dobro i ostavila utisak urbanog, pa žiri nije imao nijednu zamerku.



Treći nastup bio je fantastičan, uz posebnu pohvalu za video režiju kao i za celokupnu produkciju. Aleksandra je bila iznenađena i pohvalila Saru i u vokalnom i u vizuelnom smislu, sa čim se složio i Mare.



Nevena Božović smatra da je Prvi glas Srbije nešto najlepše što joj se dogodilo u životu. Maksimalno je uživala i bila najbolja što može. U najlepšem sećanju ostao joj je duel sa Mirnom kada se desilo čudo da obe prođu dalje, a najteže joj je padalo ispadanje kandidata, zbog čega je često bila tužna. Pobeda joj nije najvažnija, ali bi joj prijala. Volela bi da ponese titulu jer je uložila mnogo truda, a sam ulazak u finale već doživljava kao veliki uspeh. Nevena je interpretirala pesmu Tošeta Proeskog "Igra bez granica", zatim "Blue Jeans" Lane Del Ray i poslednju "Bato" od Kaliopi.



U prvom izvođenju Nevena je pokazala pravi odnos tehnike i pevanja, te je po mišljenju žirija vrlo uspešno iznela "mušku" pesmu. Nastup je okarakterisan kao emotivan, pevanje kao odlično, a žiri je potvrdio da je uživao.



Impresivan drugi nastup ostavio je jak utisak, kako vokalni tako i scenski, i apsolutno je dokazala da je zasluženo među top 3. Treće izvođenje jednoglasno je ocenjeno kao najbolje Nevenino izvođenje do sada, u kom je po prvi put pokazala svoju energičnost i strast.



Mirna Radulović smatra da je Prvi glas Srbije njen najveći uspeh. Nastup na koji je ponosna je izvođenje pesme "Karta za jug" Aleksandre Radović, a najstresniji momenat bio je duel sa Saškom. Oseća da se promenila i sada je sigurnija u sebe, ima potvrdu da sve što radi ipak vredi. Jako je uzbuđena pri pomisli da može pobediti i žao joj je što će se sve završiti. Izabrala je pesmu "Više se ne vraćaš" Karoline Gočeve, a potom pevala numeru Alicie Keys "Girl on Fire" i Tine Turner "The best".



Kao i do sada, Mirna je i večeras po mišljenju žirija bila predivna i dobila velike komplimente za prvo izvođenje, uz komentar da je otkrovenje i konstantno dobar vokal koji nikada ne razočara. I u drugom je nastupu bila nepogrešiva, sa puno detalja koji objašnjavaju da je poseban pevač. Vladu je impresioniralo neverovatno kvalitetno izvođenje pesme, ističući da je u trenutku ostao potpuno hipnotisan, a Aleksandra je naglasila da Mirna savršeno vlada svojim vokalom.



Trećim nastupom pokazala je da se odlično zabavila dok je izvodila numeru, što je prenela i na žiri. Vlado je imao malu zamerku za odabir pesme jer je Mirna mlada i ima neiskvaren glas, ali je istakao da je otpevala bez greške. Takođe je i neko koga, po Aleksandrinom mišljenju, očekuje blistava karijera.



Najmanji broj glasova publike osvojila je Sara Jovanović, pa su se u konačnom duelu borile Nevena Božović i Mirna Radulović. Mirna je izvela numeru "Hero" Mariah Carey, a Nevena "Milo moje" u izvođenju Bisere Veletanlić.



Zvaničnu titulu Prvog glasa Srbije jednoglasnom odlukom žirija ponela je Mirna Radulović, koja osim ovog laskavog priznanja dobija novčanu nagradu u vrednosti od 100.000 evra i kompletan muzički album.

Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i Saša Milošević Mare sjajno su obavili zahtevan posao žirija, a ovogodišnja sezona obilovala je odličnim takmičarima. Stoga, u nadi da će sledeća biti još bolja, oprostićemo se na izvesno vreme od prestižnog muzičkog takmičenja. Mirni želimo uspešnu karijeru, a vama zahvaljujemo što ste nas pratili.



Intervjue i detalje vezane za pobednicu i superfinalistkinje Prvog glasa Srbije čitajte već od sutra na našem portalu svetplus.com.

Autor: B.B.
Foto: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>