Region

Svet

Srećni praznici: Dočekali smo još jednu Novu 2013.

Pravoslavni vernici koji pored regularne nove godine proslavljaju i pravoslavno novo leto, ušli su u noći između 13. i 14. januara u 2013. godinu.

Srećni praznici: Dočekali smo još jednu Novu 2013.Među tim vernicima nalazimo se i mi Srbi - mi, doduše, bar po slavlju i neradnim danima, priznajemo i 1. januar kao početak nove godine, tako da smo imali priliku da se još jednom veselimo istim povodom.

Oko 15.000 građana u ponoć je na Trgu slobode u Novom Sadu proslavilo početak nove godine po starom, Julijanaskom kalendaru.

U ponoć je, uz vatromet, nastupila grupa "Garavi sokok". Svirale su i grupe "Apsolutno romantično", "Uvertira", pevačke grupe "Zvuci s kamena" i "Rođenice", lokalna grupa "Amajlija".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zahvalio izvođačima i tehnici jer su besplatno doprineli da Novi Sad posle više godina organizuje doček Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Pet hiljada građana je na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu dočekalo Novu godinu po starom, Julijanskom kalendaru.

Pevali su im Filip Mitrović i Vanja Mijatović, finalisti prošlogodišnjih takmičenja "Prvi glas Srbije" i "Zvezde Granda".

"Drugi gradovi su se opredelili da im ovu noć ulepšaju afirmisane zvezde, a mi smo želeli da nastupe baš naši sugrađani, ovi mladi ljudi", rekao je gradonačelnik Dragan Jovanović.

Na Trgu se pred ponoć besplatno delila kuvana rakija, a uz kazan je svirao jedan frulaš.

I u srpskoj prestonici je bilo veselo. Pevalo se i veselilo po klubovima i na trgovima.

Autor: S.P.
Izvor: Beta

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>