Region

Svet

Bora, Slađana i Dado Topić izbegli kamenovanje na Kosovu

Boru Đorđevića, Slađanu Milošević, Dada Topića i ostale muzičare samo je sticaj srećnih okolnosti spasao da ne budu linčovani tokom humanitarne rok misije iz Kosovske Mitrovice!

Bora, Slađana i Dado Topić izbegli kamenovanje na Kosovu



Naime, srpski rokeri pojačani Topićem zbog obaveza nisu mogli da se na Vidovdan pridruže bajkerima koji su posetili spomenik na Gazimestanu i doživeli kamenovanje u Vučitrnu od strane šiptarskih separatista.

Od kamenica i cigli koje su letele na sve strane povređeno je petnaestak srpskih bajkera koji su sa muzičarima bili učesnici humanitarne rok misije, a oštećeno je isto toliko motocikala.

“Da sam krenuo s njima, kamenovali bi me, to sam siguran. Što je najgore, nije im bilo dovoljno to što su ih gađali, već su ih u južnom delu Kosovske Mitrovice, ispod nadvožnjaka, takođe napali namernim zaletanjem automobila u kolonu. Napad je izbegnut blagovremenom reakcijom i dobrim refleksima bajkera, a automobil je završio u čeonom sudaru sa drugim vozilom kojim su krenuli na kolonu bajkera! To samo pokazuje da kosovska policija nije u stanju da zaštiti srpske građane i srpski živalj. Smatram da ovo što bajkeri i rokeri rade predstavlja jedinu konkretnu podršku Srbima na Kosovu i Metohiji”, otkrio je Đorđević za „Alo!“.

I Slađana Milošević kaže da je planirala da se vrati s bajkerima, ali je morala da ode dan ranije. “Osim pomoći crkvi svetog Dimitrija u malom Zvečanu, bilo je organizovano i dobrovoljno davanje krvi, a neki imućniji bajkeri su dali donacije za školovanje dece bez roditelja iz srpskih enklava. Želeli smo da im pružimo moralnu podršku, pokažemo solidarnost i razumevanje za njihovu situaciju. Žao mi je što se na kraju tako lep događaj završio incidentom koji sam, srećom, izbegla”, rekla je rokerka.

Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>