Svet

Region

Putin uručio Žeraru Depardjeu ruski pasoš

Francuski glumac Žerar Depardje sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i dobio je ruski pasoš, javljaju agencije.

Putin uručio Žeraru Depardjeu ruski pasoš



"Imali su kratak sastanak u Putinovoj rezidenciji u Sočiju", rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov AFP-u. On je potvrdio da je francuski glumac dobio pasoš, ali nije precizirao da li mu je dokument uručen tokom sastanka.

Putin je u četvrtak dodelio Depardjeu rusko državljanstvo koje je čuveni francuski glumac zatražio krajem decembra u znak protesta zbog napada kojima je bio izložen u javnosti oko poreza za bogataše.

Francuska javnost je oštro reagovala na Depardjeovu najavu da će se iseliti kako bi izbegao plaćanje visokog poreza za bogataše - 75 odsto za godišnje prihode iznad milion evra - koji je uvela vlada predsednika Fransoa Olanda.

I dok u Francuskoj kritikuju njegov potez i slavna glumica Brižit Bardo je zapretila da će zatražiti rusko državljanstvo ukoliko francuske vlasti ne spreče planirano uspavljivanje dva bolesna slona. Ona je kazala da joj se Francuska smučila i da ne podnosi više nemar prema životinjama i to što niko od vlasti više ne odgovara na njene zahteve i molbe u toj oblasti.

Kako prenosi AFP, Bardo je podržala Depardjeovu odluku da se zbog uvođenja visokog poreza na bogate u Francuskoj preseli u susednu Belgiju. Ona je navela da je njen kolega "žrtva krajnje nepoštenog progona".

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>